Dvije novozaražene osobe u Koprivničko-križevačkoj županiji

Četvrtak, 21.05.2020.
koronavirus.hr (21.05.2020_14h)
U protekla 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, ukupno do sada 2237 osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Dvije novozaražene osobe su s područja Koprivničko-križevačke županije, riječ je o korisnicima Doma za starije i nemoćne, kontaktima ranije pozitivnih osoba na virus Covid-19 koji su bili u samoizolaciji, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite. 

Jedna novooboljela osoba je s područja Osječko-baranjske županija.Dosad se oporavilo ukupno 1978 ljudi. Jedna je osoba preminula te je sada ukupan broj preminulih 97, a trenutačno je devet pacijenata na respiratoru. Od pojave koronavirusa u Hrvatskoj testirana je 58 091 osoba, a samo u protekla 24 sata učinjeno je 1 070 testova. 

U Međimurskoj županiji do sada je zabilježno osam zaraženih osoba i sve su ozdravile, a novi slučaj zaraze nije zabilježen već 36 dana. Od susjednih županija, u Koprivničko-križevačkoj do sad su oboljele 92 osobe, a u Varaždinskoj 47.

Iz koprivničke bolnice će tijekom dana 12 korisnika, koji su preboljeli COVID-19 infekciju i nakon potvrde drugog negativnog nalaza, biti premješteno natrag u Dom za starije i nemoćne osobe. Uz ovih 12 novih slučaja izlječenja COVID-19 infekcije ukupan broj izliječenih od bolesti uzrokovane koronavirusom na području županije je porastao na 51 osobu, izvijestio je danas načelnik Stožera Ratimir Ljubić.