Dvije Međimurke nominirane za nagradu Josipa Vancaš - dobrotvorka godine

Ponedjeljak, 28.11.2016.
ZAMAH_dobrotvorka godine logo
Dvije Međimurke našle su se među 15 kandidatkinja za ovogodišnju nagradu Josipa Vancaš – dobrotvorka godine.
 
Zaklada ZAMH nagadu dodijeljuje već šestu godinu, a namijenjena je ženama koje svojim djelovanjem jačaju ulogu žena u društvu, pozitivno ujteču na život šire društvene zajednice, sudjeluju u dobrotvornim akcijama i/ili davanju financijskih sredstava neprofitnim organizacijama, daju doprinos dobrotvornim akcijama, potiču i usmjeravaju druge na davanje potpore u lokalnim zajednicama motivirajući i druge na dobrotvorstvo.
 
Među ovogodišnjim kandidatkinjama su Aleksandra Hampamer iz Čakovca, volonterka i humanitarka, voditeljica Skloništa za životinje Čakovec te autorica knjige o nasilju u obitelji Očuh i kopile napisana na temelju vlastitog iskustva. Pokrenula je i kmapanju Usudim se reći: Da, zlostavljana sam! Snježana Sabolek iz Dekanovca aktivistica je i socijalno osjetljiva osoba, pomaže starije, djecu i bolesne, sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama te potiče i druge na djelovanje.

Glasovanje je na internetskoj stranici Zamaha otvoreno do 5. prosinca, a kandidatkinja s najviše glasova bit će proglašena na svečanosti u zagrebačkom muzeju Mimara 14. prosinca.
 
Ovogodišnje kandidatkinje su: Aleksandra Hampamer (Čakovec), Andrijana Žderić (Split), Azra Šarić (Sunja), Biljana Bjelajac Poznić (Sesvete), Desa Kolesarić (Virovitica), Gordana Vincek (Varaždin), Jasmina Labrović Sabljić (Zaprešić), Josipa Rasinec (Virje), Maja Bonačić (Korčula), Melinda Alexandra Milovančević (Pula), Nada Domitrović (Križevci), Sandra Sambrailo (Mlini), Sanja Perković (Bjelovar), Snježana Sabolek (Dekanovec) i Vesna Mišak (Zagreb).