Dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izliječena prva osoba

Subota, 04.04.2020.
Dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izliječena prva osoba
U Međimurskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze virusom Covid-19, a prva je osoba izliječena, izvijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Treće zaražena osoba je muška osoba u tridesetim godinama, a vratio se iz Austrije 18. ožujka i od toga je dana bio u samoizolaciji, kaže Stožer.  Iako nije imao simptome, u vrijeme samoizolacije, virus je prenio na starijeg člana obitelji, mušku osobu u šeszdesetim godinama.

- Riječ je o prijenos s mlađe osobe koja nije imala simptome, na stariju osobu, a koja je zbog teškog stanja hospitalizirana. Mlađe zaražena osoba ostala je na liječenju u kućnoj izolaciji, a bit će hospitalizirana ako se razviju teži simptomi, rekla je voditeljica infektologije Tanja Potočnik Hunjadi.

Kako je osoba bila u samoizolaciji, broj kontakata smanjen je samo na krug unutar obitelji, dok epidemiolozi rade na popisu kontakata drugog zaraženog člana obitelji, kazala je dr. Višnja Simović.

Prvozaraženi u Međimurju je i prva izliječena osoba

Prvi izliječeni, koji je ujedno bio i prva zaražena osoba virusom Covid-19 u Međimurskoj županiji, bit će otpušten iz bolnice tijekom dana. Drugozaražena osoba i dalje se nalazi na liječnju, ali je dobrog općeg stanja.

Današnji slučaji  pokazuju važnost pridržavanja mjere samoizolacije, poručio je Stožer, a detalje donosimo u informativnom programu.