Dodatna informatika i radionice tradicijske kulture za čakovečke osnovnoškolce

Utorak, 11.12.2018.
Informatika
Čakovečki osnovnoškolci ponovno će kroz zimske praznike imati mogućnosti sudjelovanja u raznim sportskim kampovima i radionicama. Ove zime novost su dodatne informatičke radionice i radionice tradicijske kulture, najavljeno je na održanoj konferenciji za medije u gradksoj vijećnici.
 
U Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić od 2. do 9. siječnja od 9 do 11 sati bit će održane radionice klasičnog baleta i glazbene radionice (flauta, tambura, harmonika), a namijenjene su za sve osnovnoškolce.
 
Informatičke radionice već tradicionalno održavaju se u I. OŠ Čakovec, a ove godine zainteresirani učenici moći će birati između iPad laba, programiranja Ozobota, 3D modeliranja i ispisa,  izgradnje i programiranja Fischer technik robota. Namijenjene su učenicima od 3. do 8. razreda, na rasporedu su od 8. do 11. siječnja od 9:00 do 11:00 sati.
 
Jedna od novosti ove godine bit će dodatne informatičke radionica, a u organizaciji Međimurskog informatičkog kluba. Bit će održane u II. OŠ Čakovec 27. prosinca te 7. i 8. siječnja, a teme će biti 3D ispis, natjecateljski Python, programiranje te Micro:bit radionica. Namijenjene su učenicima od 3. do 8. razreda.
 
Radionice tehničke kulture po treći puta bit će održane u čakovečkom III. osnovnoj školi. Na rasporedu su od 7. do 11. siječnja, u vremenu od 10:00 do 12:00 sati, a učenici će moći birati između čak 12 tema: radiokomunikacije, Modelarstvo, Robotika, Izrada mehanizma i elektroničkog sklopa, Strojarstvo i strojarske konstrukcije, 3D modeliranje, Zrakoplovno i raketno modelarstvo, Code Club programiranje u programu Scratch i Python, Kreativna radionica oslikavanja predmeta, Foto i video radionica te ŠAF-ova škola animiranog filma.
 
U istom tjednu na gradskim bazenima Marija Ružić u organizaciji Čakovečkom plivačkog kluba bit će održan 6. zimski plivački kamp na kojem mogu sudjelovati svi osnovnoškolci.
 
Prvi puta tijekom zimskih praznika u Domu amatera u organizaciji Gradske zajednice kulture bit će održane radionice tradicijske kulture. Namijenjene su učenicima od 1. go 4. razreda, traju od 7. siječnja do 11. siječnja, a u vremenu od 8 do 9:30 sati. Teme su dječje tradicijsko stvaralaštvo, narodni običaji, tradicijske igre i igračke, glazbala, ples i pjesma.
 
Prošle godine u svim radionicama i kampovima sudjelovalo je preko tisuću djece. Svi programi su za osnovnoškolce koji imaju prebivalište na području grada Čakovca su besplatni, a mogu se prijaviti na mrežnim stranicama škola, Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, Grada Čakovca ili pak prijavnice mogu predati direktno u školama ili na recepciji bazena Marija Ružić. Radionice organizira Grad Čakovec s pripadajućom Zajednivcom sportskih udruga te udrugama i školama s područja grada.