Do kraja godine bit će obnovljena zgrada ETŠ-a i sportska dvorana

Četvrtak, 03.05.2018.
Do kraja godine bit će obnovljena zgrada ETŠ-a i sportska dvorana
U energetsku obnovu zgrade Ekonomske i trgovačke škole (ETŠ) i sportske dvorane bit će uloženo gotovo šest milijuna kuna. Ugovor su u srijedu potpisale ravnateljica škole Bosiljka Vinković Kukolić i predstavnica izvođača radova Maja Đurkin Međimurec.
 
Od ukupnih 5.967.553,14 kuna, 3.517.760,77 kuna su bespovratna sredstva iz EU fondova. Iz nacionalnog fonda Ministarstva regionalnog razvoja za EU projekte bit će sufinancirano 1.770.293,98 kuna, dok će Međimurska županija sufinancirati 700 tisuća kuna.
 
Na zgradi škole bit će zemijenjeni vanjski zidovi toplinskom izolacijom, krov i strop te vanjska stolarija. Također će se zamijeniti radijatori i ugraditi novi ventili te ugraditi podizna platforma prilagođena za osobe s invaliditetom. Na školskoj dvorani bit će rekonstruirani vanjski zidovi pročelja, krov, prolaz te stolarija, postaviti će se podno grijanje i zamijeniti radijatori. U obje zgrade postavljaju se nove ventilacijske klima komore, solarni kolektori na krovu, a ujesto postojeće rasvjete bit će postavljena ona s LED tehnologijom. Sve to bi u konačnici trebalo smanjiti troškove grijanja za 65 posto.

Osim energetske obnove, radovi uključuji i izradu projektne dokumentacije, stručni nadzor građenja, izradu energetskog certifikata nakon obnove te usluge vođenja projekta. Završetak je najavljen do kraja godine.
 
ETŠ trenutno pohađa 687 učenika, a dvoranu koriste i učenici Gimnazije Josip Slavenski te povremeno Gospodarske škole, odnosno sveukupno oko 1600 učenika.