Djeca za djecu: I školama dio prihoda od prodaje kalendara Velike i male zvijezde

Utorak, 11.12.2018.
Djeca za djecu: I školama dio prihoda od prodaje kalendara Velike i male zvijezde
Nakon aukcije fotografija i promocije kalendara Velike i male zvijezde Udruga za sindrom down Međimurske županije osmislila je novu akciju s ciljem pomaganja potrebitoj djeci.

Naime, međimurske škole na svojim će sajmovima i manifestacijama tijekom prosinca prodavati kalendar Velike i male zvijezde. Dio prihoda bit će odvojen za financiranje različitih rehabilitacijskih tretmana koja su potrebni za daljnji razvoj 34 članova Udruge, dok će drugi dio prihoda ostati školama koje će novac usmjeriti za potrebe učenika koji se nalaze u težim socijalnim uvjetima, najavila je predsjednica Udruge Višnja Horvat.

Sve škole u Međimurju pozvane su da se uključe u akciju, a od ukupne cijene kalendara (40 kn), školama će ostati 10 kuna, dok će preostali dio biti za Udrugu. Višegodišnju suradnju s Udrugom ima Gimnazija Josipa Slavenskog koja je prikupljena sredstva na prošlogodišnjem Sajmu dobrote donirala upravo djeci s Downovim sindromom. „Ideja da se dio sredstava od prodaje kalendara odvoji upravo za one od kojih i sredstva potječu, odnosno za one kojima su vrlo potrebna, kazala je na konferenciji za medije ravnateljica Sandra Breka-Ovčar.