910 tisuća kuna za udruge i organizacije civilnog društva

Petak, 12.01.2018.
Grad Prelog_ilustracija
Otvoreni su javni natječaji Grada Preloga za financiranje javnih potreba i potreba u sportu u 2018. godini, u ukupnom iznosu od 910 tisuća kuna.
 
Pisane prijedloge projekata prijaviti mogu udruge i organizacije s područja grada koje djeluju na području kulture, tehničke kulture, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva, razvoja i demokratizacije društva, razvoja mjesne samouprave, poljoprivrede, zaštite okoliša, povećanju turističke ponude. Na raspolaganju je proračunskih 350 tisuća kuna. Udurge mogu prijaviti najviše dva projekta, a po projektu je moguće dobiti najmanje tisuću,  a najviše 30 tisuća kuna. 
 
U javnom natječaju za aktivnosti i projekte sportskih udruga osigurano je 560 tisuća kuna. Udruge mogu prijaviti najviše dva projeka, najmanji mogući odobreni iznos je tisuću, a najveći 50 tisuća kuna.
 
Prijave su otvorene do 26. veljače, a javni natječaji objavljeni su na službenim stranicama Grada Preloga.

- Pozivam sve udruge da se shodno propisanim uvjetima javnih natječaja jave u ured Grada za projekte za 2018. godinu kako bi na osnovu toga mogli donijeti rješenje odluke o sufinanciranju svih projektat, odnosno rada svih sportskih, kulturnih udruga na području grada Preloga, rekao je za Studio M gradonačelnik Ljubomir Kolarek.