4,6 milijuna za uređenje zone Brezje u Mihovljanu sa 107 novih gradilišta

Ponedjeljak, 08.01.2018.
Zona Brezje u Mihovljanu
U uređenje zone Brezje u Mihovljanu bit će uloženo 4.612.500,00 kuna. Radi se o sredstvima koja je Gradu Čakovcu odobrila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju temeljem prijave na natječaj u okviru mjere čija su sredstva namijenjena poticanju ruralnog razvoja u seoskim sredinama.
 
Dodijeljena sredstva u potpunosti pokrivaju investiciju uređenja komunalne infrastrukture u tom dijelu. Bit će uređene prometnice, izvedena oborinska odvodnja, a dodijeljena sredstva bit će utrošena i za nadzor izvođenja radova.
 
Na tom će području biti otvoreno 107 novih gradilišta, komunalno opremljenih. Osim stambenih, bit će moguća i gradnja stambeno-poslovnih objekata u svrhu zadržavanja i privaćenja stanovništva. Građevinska dozvola za ovu investiciju izdana je prije dvije i pol godine, a radovi će započeti po završetku javne nabave, odnosno već ove građevinske sezone.
 
Krajem mjeseca bit će održan sastanak s komunalnim tvrtkama, kako bi se tijekom gradnje uredila i ostala komunalna infrastruktura, poput električne i plinske mreže.