382 osobe zaražene koronavirusom, u Varaždinu jedna osoba ozdravila

Utorak, 24.03.2020.
koronavirus.hr (24.02.2020 16h)
Foto galerija
koronavirus.hr (24.02.2020 16h)
U 16 sati potvrđeno je novih 21 slučajeva zaraze i u Hrvatskoj su 382 osobe zaražene virusom Covid-19. Današanje povećanje broja za 67 u očekivanim je okvirima, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
 
Ohrabrujuć je podatak da je ozdravilo 16 osoba! Njih 14 otpušteno je iz Klinike za infektivne bolesti, a po jedan iz bolnica u Rijeci i Varaždinu. Ohrabrujuća je situacija i stanje u Italiji, kaže ministar, gdje se treći dan bilježi pad broja oboljelih i umrlih, kazao je.

Stanje u Varaždinskoj županiji gdje proteklog dana nije zabilježen porast broja oboljelih, komentirao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, Robert Vugrin:
  • Zadnje točno stanje je da smo u Varaždinskoj županiji do sada imali 14 potvrđena zaražena od kojih je jedna izliječena i otpuštena kući, a 13 ih je još zaraženo i nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.
 
U Varaždinskoj županiji je pod mjerom samoizolacije preko 900 osoba, kod 82 osobe radi o kontaktima zaraženih dok se kod ostalih osoba radi o preventivno izdanim rješenjima jer su se vratili iz zemalja koji imaju status opasnog područja.  PU varaždinska javlja da je u protekla 24 sata proaktivno provjerila 353 osobe drže li se mjera samoizolacije, a nepridržavanje je potvrđeno za njih 8 – time je ukupni broj kršenja porastao na 32. 


>> (VIDEO) Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije: U samoizolaciji završilo 75 osoba

>> Potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Međimurju