Trkači uz snijeg ispratili sedmu sezonu Polarke: Medalje za najbrže, a čak 80 nagrađeno majicama

Ponedjeljak, 05.02.2018.
Polarna kros liga Prelog 2017-2018
Revijalnim kolom te podjelom medalja najboljima i majica završila je 7. sezona Polarne kros lige Prelog u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog.
 
Od ukupno 10 kola, devet je bodovano za ukupni poredak, dok u posljednjem, istrčanom u subotu, nisu mjereni rezultati. Trkači i trkačice trčali su na dvije dionice, od 10 km i 3,2 km, dok su hodači imali dionicu od 3,2 km.

>> 7. Polarka: Rezultati devetog kola i ukupan poredak sezone
 
Kroz ligu je prošlo 120 sudionika, a u prosjeku je po kolu trčalo njih 70, što je i do 20 više u odnosu na prethodno izdanje Polarke. Čak 80 sudionika steklo je pravo na majicu, što znači da je istrčalo najmanje pet kola. Obarali su se rekordi i na dionicama pa su tako postavljeni novi na 10 km kod trkača i kod hodača na 3,2 km. Medalje su dodijeljene u ukupno devet kategorija.
 
Ove sezone trkače nisu pratili zimski uvjeti, ali je za kraj i snijeg iznenadio. - U posljednjem kolu pravi 'polarni' uvjeti što konačno opravdava naziv lige. Cijelu nas je ligu pratilo povoljno vrijeme, nisu bile niske temperature, tako da je odaziv bio dosta velik., rekao nam je Robert Mikec, predsjednik BK Prelog.
 
Odličan je odaziv trkača i trkačica, ali se na dionici kod hodača ipak očekivalo malo više. Bila je to druga sezona kako su organizatori u Polarku uveli dionicu za hodače od 3,2 km, a kako bi liga bila dostupna baš svakome.

- Na hodanju, nažalost, za sad ne uspjevamo privući veći broj natjecatelja što je malo čudno jer dosta ljudi rekreativno šeće po Prelogu i nasipu, ali nam se nisu pridružili na Ligi. No, nadamo se da će se i to promijenti., prokomentirao je Mikec.
 
Da je liga namijenjena svakome pokazuje i dobna struktura sudionika. Najmlađi trkač ovogodišnje Polarke je Luka Lešćak (11 godina), a najstariji je Dragutin Pintarić (68 godina).
 
Što se tiče preloškog kluba oni se okreću organizaciji jubilarnog, 10. Priločkog maratona. U međuvremenu, kako doznajemo, moguće su promjene unutar kluba, kao i spajanje s udrugom Laganini.


NE PROPUSTI! >> Studio M: Poziv udrugama, društvima i sportskim klubovima