Tomislav Horvat preuzeo klupu Preloga: Dogovor i motivacija na početku

Petak, 15.03.2019.
Tomislav Horvat preuzeo klupu Preloga: Dogovor i motivacija na početku
Tomislav Horvat novi je trener seniora RK Prelog. Dosadašnji Alan Belko preuzeo je klupu GRK Varaždin 1930. kako bi im pomogao u zadržavanju statusa premijerligaša.

No, ni Prelog nije u zavidnoj poziciji. Nakon tri uzastopna poraza na prvoligaškoj ljestvici trenutno je pretposljednji s 13 bodova, sedam više od posljednjeg Đakova, stoga nije bilo previše vremena kako bi se donijela odluka o tome tko će preuzeti momčad.
 
  • Odmah smo reagirali, još u srijedu dogovorili sve s trenerom Horvatom i nadamo se da će dečkima ta promjena dobro doći, da ih probramo 'probuditi' još ova dva mjeseca do kraja sezone kako bismo osigurali ostanak u ligi, a onda ćemo krenuti u nove pripreme, rekao nam je Ervin Grabant, predsjednik Kluba.

Novi trener stiže iz stožera drugoligaša Čakovca i s novom momčadi već je jučer odradio prvi trening. Puno vremena za uigravanje nema, jer Prelog već u subotu igra susret 20. kola 1. HRL Sjever, a ugostiti će drugu momčad PPD Zagreb koja na ljestvici ima samo tri boda više.
 
  • Mislim da dečki nisu toliko slabi i da oni tu utakmicu mogu dobro odraditi. Sad je samo stvar kako ćemo se mi dogovoriti, kakva će biti motivacija u ekipi. - rekao je Horvat za Zonu sporta po dolasku u Prelog pa dodao: Sad smo na početku, moramo se i upoznati, a nadam se da ćemo uspjeti ostvariti naš cilj, ostanak u ligi. 

Utakmica u sportskoj dvorani osnovne škole igra se u subotu s početkom u 19 sati. U Prelogu se nadaju da mogu iznenaditi momčad od koje su u jesenskom dijelu prvenstva izbugili s visokih 15 razlike.