INTERVJU

Skupština Mladosti Komet: Želimo teren s umjetnom travom, a seniore u 3. HNL Sjever

Ponedjeljak, 21.01.2019.
Skupština Mladosti Komet: Želimo teren s umjetnom travom, a seniore u 3. HNL Sjever
Foto galerija
Skupština Mladosti Komet: Želimo teren s umjetnom travom, a seniore u 3. HNL Sjever
NK Mladost Komet Prelog održao je redovnu skupštinu na kojoj su predstavljena izvješća za prethodnu godinu te su predstavljeni plan i program rada za naredno razdoblje.
 
Na skupštini su se okupili predstavnici kluba, igrači, članovi i simpatizeri kluba te sponzori. Nazočili su i predsjednik MNS-a Mato Kljajić i predsjednik ZSUGP Dejan Naranđa te predstavnici gradske vlasti. Želja preloškog kluba je teren s umjetnom travom, grad je obećao daljnje ulaganju u infrastrukturu stadiona, dok klubu nedostaju financijska sredstva, rečeno je između ostalog.
 
Izvješća o polusezoni dali su treneri momčadi, seniora Gregor Bunc i mlađih uzrasta Damir Pigac. O osvrtu na 2018. i o planovima u ovoj godini govorio je predsjednik kluba Željko Sokač, a intervju donosimo u nastavku ...
 
  • Godina je bila uspješna jer polako dolazimo do brojke od 200 registriranih igrača. Neki će reći da to možda nije važno, no mi unutar kluba imamo čak osam mlađih dobnih kategorija. Mislim da smo po tome jedinstveni u Međimurju, kao i da nemamo nogometnu školu već se sve aktivnosti odvijaju unutar Kluba. Ponosan sam na tu djecu koja su u vrhu svojih liga. Ne igramo samo natjecanja u MNS-u već i regionalnu ligu 2. NL Zapad HNS-a i imamo odličnu grupu trenera koji se u potpunosti brinu o našoj djeci. Seniori u 4. NL skupina Čakovec-Varaždin jesu na 11. mjestu s 19 bodova, ali ako nisu najmlađa momčad, onda su među tri najmlađe. No, najvažnije je da imamo kompletno domaći kadar, tek jedan igra nije s područja grada., kazao je u rezimeu prethodne godine prvi čovjek kluba.
 
Na Skupštini je istaknuto da nedostaju financije?
 
  • Nedostaju nam financije jer ne možemo pratiti visinu isplata za nogometaše koju su postavili drugi klubovi, možda se o tome ne bi trebalo govoriti,  ali se malo pretjeruje u naknadama i putnim toškovima za igrače. S te strane nam nedostaju financije.
 
Dugo se već u Prelogu priča o potrebi terena s umjetnom travom, nužna su i ulaganja u infrastrukturu, što se može očekivati?
 
  • Obećana je pomoć Grada oko infrastrukture, imat ćemo jedan zajednički dogovor, želje su različite, ali ono što nam je osnovno su svlačionice kojim imamo samo četiri. Ono što je najavljeno da bi možda Međimurski nogometni savez (MNS) uz pomoć HNS-a sufinancirao teren su umjetnom travom, Čakovec je sigurno prioritet, no pitanje je kako se i mi možemo nametnuti kao opcija ispred Svetog Martina na Muri. Potrebno je napraviti projekte, Grad će pomoći i smatram da je to važno za budućnost našeg nogometa u Prelogu.
 
Seniorska ekipa uskoro kreće s pripremama, prijelaza igrača nema, puno je ozljeda, kako dalje?
 
  • Dobra strana ovog prijelaznog roka je što nitko ne može otići. Nama bi najveće pojačanje bio oporavak naših igrača. Nadam se da će nam se ponovno priključiti Matija Radiković, dok je Patrik Tišljarić zbog ozljede van terena sve do proljeća.
 
  • No, na sreću, imamo igrače mlade igrače kojima bi trebalo dati priliku, to su braća Ehler i Erik Horvat (17). Imamo sjajnog Matiju Mišića koji se vratio iz Slaven Belupa i na proljeće će napuniti 16 godina. Mislim da bi igrači poput njega trebali biti projekt kluba u budućnosti i čim prije bismo im trebali dati priliku. I zato je možda važno doći u novu 3. ligu koja će biti osnovana, ne zbog rezultata, već da naši igrači imaju priliku igrati u jednom kvalitetnom natjecanju, a oni koji imaju ambicije lakše će otići u veće klubove.
 
Treća liga je želja, no kakve su mogućnosti da preloška momčad zaigra u novoj 3. HNL Sjever?
 
  • Želja postoji, mislim da i uvjete imamo. Imamo najbolji travnjak, možda čak i u Međimurju, to su rekli mnogi koji su tu bili. Pravilnici za 3. ligu su dosta rigorozni, mislim da čak i u njima stoji da jedna osoba mora biti zaposlena u klubu. Želja postoji, ambicija postoji, a čuli ste i na Skupštini, glavni sponzor Komet i Grad, odnosno, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, najavili su još mali vjetar u leđa, bude li tako neće biti problema.  
 
Jesenska polusezona seniora nije bila bajna, a takvi su bili i navijači... U klubu se ipak nadaju da će se s proljećem i to promijeniti. Osim što igračima nedostaje prave podrške, nije rijetkos da od oko 200 prodanih ulacnia Mladost ne može pokriti ni troškove utakmica ...
 
  • Prelog je specifična sredina, doselilo se puno ljudi i oni za vikend odlaze u svoja mjesta, navijati za svoje klubove. Mi imamo naše navijače, ali u Prelogu je malo specifična publika – uvijek žele dobre rezultate, a ponekad imaš mali osjećaj da je bolje kad su rezultati slabiji. Ali, dobro, nadam se da će rezultati biti bolji na proljeće i da će biti više navijača, zaključio je intervju za našu emisiju ZONA SPORTA predsjednik NK Mladost Komet Prelog, Željko Sokač.