Polet obranio naslov prvaka Klupskog prvenstva Međimurja na mantinele

Subota, 06.01.2018.
3. KPMM Polet Sv. Martin na Muri
Foto: NK Polet SMnM | Polet iz Svetog Martina na Muri obranio je naslov pobjednika Klupskog prvenstva Međimurja na mantinele nakon što je u finalu nadigrao Pušćine rezultatom 2:1. Finalistima trećeg prvenstva održanog u organizaciji Međimurskog nogometnog saveza (MNS) i Atona pehare, medalje i nagrade predao je izbornik hrvatske A nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić.
 
Bila je to prava finalna utakmica u kojoj su unatoč velikoj borbi golovi izsotali do samog kraja. Kada je već izgledalo da će pobjednika odlučivati penali, u posljednje tri minute pala su tri pogotka. Prvo su Pušćine povele 1:0, no već u sljedećem napadu Polet je izjednačio, a potom i ekspresno preokrenuo na 2:1 i konačnu pobjedu.

Treće mjesto osvojio je Dinamo iz Palovca nadigravši Mladost Komet iz Preloga 3:2.
Naslov pobjednika u konkurenciji veterana obranilo Nedelišće, a u finalu je nadigralo Polet iz Pribislavca rezultatom 5:4. Iako nisu uspjeli do titule prvaka, veterani Poleta jedno su od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Prvenstva. U borbi za treće mjesto prošlogodišnji finalist Omladinac NSR slavio je protiv Sloge Čakovec sa 8:4.

U konkurenciji pioniora prvo mjesto osvojila je ŠN Međimurje Čakovec I pobjedivši u finalu ŠN Dinamo-Zelenko 3:1. Treće mjesto osvojila je ŠN Sveti Martin na Muri pobjedon nad vršnjacima ŠN For sa 6:1.

Finalni dan u Atonu je okupio oko 1500 ljubitelja nogometa, a strateg nacionalne vrste pri dolasku uoči samog finala zaradio je veliki pljesak.

Rezultati finala i utakmica za 3. mjesto:
U-14 za 3. mjesto: ŠN FOR – ŠN SVETI MARTIN NA MURI  1:6
Veterani za 3. mjesto: NK SLOGA – NK OMLADINAC NSR  4:8
Revijalna utakmica partnera turnira i medija  4:3
Seniori za 3. mjesto: NK MLADOST KOMET – NK DINAMO PALOVEC  2:4
Revijalna utakmica međimurskih političara i načelnika slovenskih Općina 3:5
Finale U-14: ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC I – ŠN DINAMO ZELENKO  3:1
Finale veterani: NK NEDELIŠĆE – NK POLET PRIBISLAVEC  5:4
Finale seniori: NK PUŠĆINE – NK POLET (SMnM)  1:3