Počinje završnica Prve hrvatske lige: Glavatica prva, Klen na trećem mjestu

Četvrtak, 16.08.2018.
Sportski ribolov
U vikendu pred nama nakon duže stanke nastavlja se prvenstvo u ribolovnim ligama Hrvatskog športskog ribolovnog saveza (HŠRS). Na kanalu HE Dubrava kod Klenovog ribičkog doma lovit će Prva ribolovna liga.

Petak je rezerviran za cjelodnevni trening, dok će samo natjecanja biti održano kroz subotu i nedjelju. Domaćin devetom kolu u subotu bit će Som iz Kotoribe, a desetom Klen iz Svete Marije. Natjecanja započinju u jutarnjim satima, pripreme će početi u 8 sati, a samo natjecanje u 10 i trajat će do 14 sati.

Na ljestvici u vodstvu je Glavatica Pfeifer Sensas iz Preloga sa 28 boda, druga je Bjelka GME iz Sunje sa 33 boda, a visoko treće mjesto drži Klen iz Svete Marije sa 34 boda, četvrta je ekipa Štuke Tamarcom iz Torčeca sa 37 boda,  koliko ima i peta Sava iz Županje. Šesti je Som iz Kotoribe sa 42 boda, a sedmi Varaždin Interland VDE iz Varaždina sa 48 boda. Slijede ekipe koje će u posljednja četiri kola morati bolje odloviti kako bi izbjegnule ispadanje u niži rang. Na osmom mjestu je Zagreb Topfhising BT iz Zagreba, Klen iz Slatine je deveti, Rak iz Rakitja deseti, Linjak iz Palovca jedanajsti, dok zadnje mjesto zauzima ekipa Ivanca iz Ivanca. Od 12 ekipa, ligu će napustiti tri najslabije rangirane.

U pojedinačnoj konkurenciji od međimurskih natjecatelja najbolje je plasirani Sandi Matijašević iz Glavatice koji momentalno vodi, treći je Ivica Horvat iz Soma, četvrti Alan Perko iz Glavatice, šesti Igor Mihalac, a sedmi Dragutin Peter obojica iz Klena.

Nakon lova na kanalu HE Dubrava, posljednja dva kola bit će odrađena na Bosutu u Vinkovcima.