INTERVJU

Počinje nova sezona Polarne kros lige: Nadamo se novim rekordima

Petak, 30.11.2018.
Počinje nova sezona Polarne kros lige: Nadamo se novim rekordima
zeljka@studiom.hr | U subotu će prvim kolo startati 8. sezona Polarne kros lige Prelog u organizaciji BK Prelog.

Trčat će se 10 kola, dvije su poznate dionice za trkače i trkačice, od 3,2 km i 10 km, a onu kraću na raspolaganju imaju i hodači za koje se ove godine nadaju da će se priključiti u u većem broju.
 
  • Prošle sezone imali smo rekord kola, sudjelovao je 81 natjecatelj, a ukupno smo imali 113 sudionika. Svake godine raste broj natjecatelja, stoga se tome nadamo i ove godine, osobito što se tiče kategorije hodača, a s obzirom da smo imali povećanje na ljetnoj kros ligi pozivamo ih i sada da nam se priključe, poručio je Robert Mikec, predsjednik.

Pravila su ostala ista, a jedna dilema i dalje postoji – je li bolje trčati na stazi gornjeg dijela ili donjeg dijela nasipa. Tako je odlučeno da se 1. kolo trči na gornjoj, a 2. na donjoj stazi. Ostali slijed odredit će i vremenske prilike, pa tako u slučaju visokog snijega, zbog sigurnosti trkača, svakako bi se trčalo po donjoj stazi, naglašava Mikec za ZONU SPORTA.  

Svaki sudionik koji istrči ili prohoda najmanje 5 kola bit će nagrađen majicom. Devet kola bodovat će se za ukupan poredak, a posljednje će biti revijalno, nakon čega će uslijediti podjela medalja.


* * * * *
Cijeli intervju s predsjednikom BK Prelog Robertom Mikecom poslušajte u emisiji ZONA SPORTA, a kako je bilo u 7. sezoni prisjetite se na linku: 

>> FOTO: Trkači uz snijeg ispratili sedmu sezonu Polarke: Medalje za najbrže, a čak 80 nagrađeno medaljama