Nova era NK Međimurja: Ne želimo plesati samo jedno ljeto

Utorak, 12.06.2018.
NK Međimurje, press konferencija
PIŠE: Željka Švenda | NK Međimurje nakon višegodišnje borbe ostvarilo je cilj i sljedeće sezone igrat će u Drugoj HNL. Licenca je dobivena, dugova više nema i Međimurju su spremni otvoriti 'novu eru', poručilo je čelništvo kluba na konferenciji za medije. 
 
  • Druga liga je već poluprofesionalni pogon i mi se moramo tako pripremiti i postaviti. Ne želimo plesati samo jedno ljeto. Želimo da upoznavanje s Drugom ligom bude uspješno i da igranje na početku, već možda u sljedećoj godini donese kvalitetne rezultate kako bismo mogli razmišljati i o nečem više. No, to nije samo na nama već i na cijeloj društvenoj zajednici. – poručio je direktor kluba Stjepan Hamonajec, a za jesen najavio i reorganizaciju Izvršnog odbora.
 
Druga HNL brojat će 14 klubova, imat će 26 kola, a sezona će početi 25. kolovoza. Međimurje će s pripremama početi sredinom srpnja. Odlazaka igrača za sad nema, nadaju se da će zadržati kadar, a u planu su pojačanja. Trener momčadi ostaje Matija Kristić, a trener golmana Darko Stamenković
 
  • Šest tjedana u trenažnom procesu bit će dovoljno da pripremimo ekipu. Dakle, ne želimo plesati samo jedno ljeto, na nekim mjestima se moramo ekipirati,  pregovaramo s igračima i u planu su pregovori s još nekolicinom. Većina će ih biti s domicilnog područja i susjednih županija, a ako nećemo moći pozicije popuniti, jedan do dva igrača bit će angažirana, ali samo igrači iz Hrvatske - istaknuo je sportski direktor Miljenko Dovečer.
 
Dobivanjem drugoligaškog statusa Međimurje će pod svojim krovom imati veće mogućnosti zaštiti mlade igrače u školi nogometa.
 
  • U ovakvim situacijama klub može sklopiti ugovore i onemogućiti ‘krađu’ mladih potencijala, što je bio najveći problem. Najlakše je uočiti mlade talente, odvoditi već gotove igrače u sredine gdje im se omogućuje daljnji rad, dok smo mi utrošili vrijeme i sredstva u njihov razvoj. Sigurni smo da na taj način više neće biti odljeva mladih igrača kao što je to bilo do sada, rekao je predsjednik kluba Marijan Uršanić.
 
*****
O svemu više donosimo u Zoni sporta u ponedjeljak od 10:05 sati.