Mladi međimurski nogometaši putuju na turnir u Japan

Srijeda, 06.03.2019.
Mladi međimurski nogometaši putuju na turnir u Japan
Foto: ilustacija/arhiva | Dvanaest mladih međimurskih nogometaša predstavljat će Međimurski nogometni savez na međunarodnom U-12 turniru u japanskom gradu Kobe.
 
Za izbornika selekcije je određen Dragutin Naranđa, glavni instruktora MNS-a, koji je za ovaj turnir odabrao 12 mladih nogometaša i svoje suradnike. Igrat će: Jan Tučić, Nikša Kralj, Andro Sokač, Leon Jukić, Ian Tepšić, Marko Vuk, Liam Rok, Silvio Žalac, Vili Lukovnjak, Jakov Maltar, Dorian Balent, Niko Košir. 
 
Organizatori iz Japana prvotno su poslali pozivnicu za sudjelovanje jednog nacionalno prepoznatljivog kluba, no umjesto toga, prihvatili su prijelog nastupa selekcije međimurskog saveza, a s obzirom na već dobru suradnju i nastup japanskih predstavnika na turniru Međimurec u Dunjkovcu-Pretetincu. Međimurska delegacija bit će smještena u sportskom kompleksu Shiawase , u prijevodu ‘sretno selo’ u sklopu kojeg se nalaze bazeni, sauna, teretane, mineralne vulkanske kupke, teniski terenu, jahanje konja i popratni sadržaji. Uz sportsku dimenziju, mladi nogometaši imat će i anavturističku jer će posjetiti katarsku Dohu, Tokio, razne turističke atrakcije i iskusiti vožnju brzim vlakom za Kobe.

Turnir će biti održan krajem ožujka, sudjelovat će 16 ekipa, a sudjelovat će još  ekipe iz Australije, Malezije, Kine, Rusije, Južne Koreje, Domaćini pokrivaju troškove avionskih karata, smještaja i prehrane sudionika tijekom sedam dana. Međimurski nogometni savez financirao je nabavu dresova za selekciju, dok je Grad Prelog obećao nabavku trenirka.