Međimurski rukometni prvoligaši nastavili niz ligaških poraza

Ponedjeljak, 09.03.2020.
rukomet_ilustracija
Željka Švenda | Rukometaši Preloga i Čakovca izgubili su utakmice 19. kola u 1. HRL Sjever igrane ovog vikenda.
 
Preložani su na teškom gostovanju kod vodeće momčadi lige Moslavine u Kutini poraženi rezultatom 34:23 (16:13). Obećavajuće je bilo prvo poluvrijeme koje su zaključili s 3 gola zaostatka, no u nastavku gostima je nedostajala rotacija, što je domaćinima olakšalo put do sigurne pobjede. Do Predvodio ih je Alen Horvat s 13 golova, a s isto toliko kod Preloga istaknuo se Vjeran Toplek.
 
Rukometaši Čakovca u ovom su kolu izgubili u Križevcima kod KTC-a s 31:24, a igrali su bez trenera Josipa Borkovića koji je nekoliko dana pred ogled podnio ostavku, a uprava je prihvatila.
 
Na ljestvici Čakovec je 11 s 15 bodova, koliko imai 10 Vidovec, a slijedi ih 12. Prelog s 11 bodova, koliko ima i pretposljednji Medveščak. Na začelju je Virovitica s 2 osvojena boda. Vrh predvodi Moslavina s 30 bodova, jednim više od drugog Ivanića, dva više od trećeg metalca i s tri više od četvrtog Rudara. Momčad iz Labina sljedećeg vikenda stiže u goste Prelogu.
 
Nakon četiri uzastopna ligaška poraza, Čakovčani se nadaju nastavku pozitivnnog niza u utakmici Kupa u kojoj će u srijedu pobjedu tražiti upravo protiv direktnog rivala za plasman na prvoligaškoj ljestvici, Vidovca.
 

 
1. HRL Sjever, 19. kolo: RK Moslavina – RK Prelog 34:23 (16:13)
 
RK Moslavina: Karlo Kligl 4, Matija Vidoš, Ivan Masnec 6, Domagoj Pleše 1, Alen Horvat 13, Alen Lukes 1, Jurica Janeš, Karlo Kovač, Vedran Kristić, Saša Slukan, Lovro Crnojević, Admir Purić 8, Alen Šušnja 1
 
RK Prelog: Vanja Lončarić, Karlo Grabant, Antonio Bucat 3, Niko Škvorc 3, Anid Selimi 1, Elvin Petrošanec 2, Dominik Mikec, Vjeran Toplek 13, Karlo Zadravec 2, Martin Vargek, Luka Capalija, Dario Požgaj