Međimurje napokon dobiva nogometni teren s umjetnom travom

Nedjelja, 01.03.2020.
nogometni teren
ž.š. | Međimurje će napokon dobiti teren s umjetnom travom i će se ostvariti možda već ove godine, potvrdio je to za našu emisiju Zona sporta predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i član IO HNS-a Mato Kljajić nakon što je ranije ovog tjedna IO HNS-a na održanoj 19. sjednici donio odluku o izgradnji 5 nogometnih terena s umjetnom travom po županijama.
 
  • Pet županija dobit će po jedan nogometni teren s umjetnom travom, a ukupno je u planu podržati izgradnju 105 terena. Za našu županiju to je velika stvar jer nemamo niti jedan teren s umjetnom travom. Mislim da će se to dogoditi već ove godine jer imamo spremnu svu dokumentaciju, kao i financijska sredstva za izgradnju terena. A, kao što je donesena odluka na sjednici, vjerujem da ćemo po planu nastaviti iz godine u godinu ulaganje u nove terene i da će u tom smjeru biti sve bolje i bolje.

Prva lokacija bit će Čakovec, no čelnik Saveza ističe:
 
  • Bilo koji grad ili općina koji će imati spremnu dokumentaciju  i ostali dio investicije, Savez je spreman i tu dolazimo raditi, poručio je.

Među prvih 5 županija još je i Varaždinska. HNS tako nastavlja uaganja u hrvatsku nogometnu infrastrukturu i nogometnu bazu.