Ludbrežanke u Sarajevu osvojile dvije medalje za Hrvatsku

Utorak, 11.09.2018.
Ludbrežanke u Sarajevu osvojile dvije medalje za Hrvatsku
Na Prvenstvu Balkana u hrvanju za kadete i kadetkinje održanom proteklog vikenda u Sarajevu u sastavu hrvatske ženske reprezentacije nastupile su i tri članice HK Lubreg.
 
U kategoriji kadetkinja Iva Gerić osvojila je srebrnu medalju u  izuzetno jakoj konkurenciji. Finale je izborila pobjedama protiv turske i rumunjske reprezentativke, dok je u finalu bolja bila Moldavka, viceprvakinja Europe i brončana sa Svjetskog prvenstva.
 
Marta Besek je u kategorijih mlađih kadetkinja do 62 kg s dvije pobjede i dva poraza osvojila brončanu medalju. U prvom kolu maestralno je pobijedila favoriziranu Turkinju tušem u prvoj rundi. U drugoj, iscrpljujućoj borbi, tijesno je izgubila bodove protiv makedonske reprezentativke koja je stigla do finala. Uslijedio je još jedan poraz u polufinalu od Rumunjke koja je na kraju uvjerljivo osvojila zlato. Borbu za broncu protiv reprezentativke Srbije osovjila je u suvereno tušem u prvoj rundi.
 
U kategoriji mlađih kadetkinja do 58 kg Sandra Besek nije uspjela proći prvo kolo.
 
Još jednu brončanu medalju za hrvatsko žensko hrvanje osvojila je Nika Slavica Anđelić iz zagrebačkog Herkula u kategoriji mlađih kadetkinja.