Kristian Topličanec brani boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u karateu

Srijeda, 23.10.2019.
Kristian Topličanec brani boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u karateu
U Čileu počinje Svjetsko prvenstvo u karateu za mlađe dobne kategorije (U-21, juniore i kadete), a dio brojne hrvatske reprezentacije je Kristian Topličanec, član KK Globus Čakovec.
 
Nastup na smotri najboljih na svijetu 15-godišnjak iz Čakovca izborio je izvanrednim rezultatima na tri od četiri izborna turnira. Na turniru u Čakovcu osvojio je prvo, u Zagrebu treće dok je na onome u Rijeci izgubio u borbi za treće mjesto.
 
Nastup pod hrvatskom trobojnicom bit će najveći rezultat ovog skromnog i vrlo vrijednog karatista. U svojoj kategoriji -57 kilograma nada se da neće ispasti već u prvoj borbi, ali, kao i svakom sportašu, aktualni kadetski viceprvak Hrvatske potajno se nada i naslovu svjetskog prvaka.
 
  • Jako sam uzbuđen. Izrazito sam ponosan što mogu braniti hrvatske boje na jednom tako velikom natjecanju. Svi oni silni treninzi i brojni odlasci na natjecanja u domovini, ali i u inozemstvu došli su na naplatu - kazao je pred odlazak učenik Srednje škole Čakovec, budući fizioterapeut na kojeg su ponosni školski i klupski kolege, a najviše obitelj.
 
Svjetsko prvenstvo u karateu za mlađe dobne kategorije u čileanskom Santiagu traje do nedjelje.