Klen i Torčec u završnici Prve lige borit će se za treće mjesto, Glavatica za ostanak

Utorak, 27.08.2019.
Klen i Torčec u završnici Prve lige borit će se za treće mjesto, Glavatica za ostanak
Foto galerija
Klen i Torčec u završnici Prve lige borit će se za treće mjesto, Glavatica za ostanak
Proteklog vikenda na odvodnom kanalu HE Dubrava kod Donje Dubrave održano je  9. i 10. kolo Prvenstva u Prvoj ribolovnoj ligi HŠRS. U subotu je domaćin natjecanja bio TSH iz Čakovca, a u nedjelju Som iz Kotoribe.

Prvog dana ulov je bio manji od očekivanog, a čak nekoliko natjecatelja nije se upisalo na listu, dok se malo bolje lovilo drugog dana. U subotu je najveću težinu riba, 20 kilograma, ulovio Domagoj Ceković iz Bjelke Sunja, a u nedjelju Kristijan Kosmačin iz Interlanda Varaždin, 14 kilograma.

U subotu pobjedu je odnijela Bjelka, drugi je bio Varaždin-Interland, a treća Sava iz Županje. Ekipe iz Međimurja u ova dva kola nisu se baš proslavile na domaćem terenu. Glavatica iz Preloga je bila četvrta, THS sedmi, Klen iz Svete Marije osmi, a Som deveti.

U nedjelju je prvi bio Varaždin-Interland,drugi Rak iz Rakitja, a treća Bjelka iz Sunje. Od međimurskih ekipa peti je bio TSH, šesti Klen, sedma Glavatica, a osmi Som.

U ligi lovi 12 ekipa. U vodstvu je Bjelka iz Sunje s 23 bodova i najvjerojatnije će biti pobjednik lige, drugi je Varaždin-Interland s 37 bodova,  treće mjesto drži Rak iz Rakitja s 55 boda, četvrti je Som s 59, peti je Zagreb Topfišing sa 60 bodova, koliko ima i šesti TSH, sedmi je Klen sa 64, osma Štuka Torčec sa 67 boda. Ekipe od trećeg do osmog mjesta još imaju velike izglede za osvajanje trećeg mjesta.

Glavatica iz Preloga ima 78 boda i na devetom je mjestu, deseta je Sava iz Županje sa 79 bodova i ove će se dvije ekipe u posljednjem kolu boriti za ostanak u prvoligaškom društvu. Nadu za ostankom u ligi već su davno izgubile ekipe TPK iz Zagreba s 95 bodova i Mrena iz Nove Gradiške sa 103 boda.

Posljednja dva kola lovit će se 21. i 22. rujna na jezeru Ilova u Banovoj Jarugi.