INTERVJU

Jesenskim prvakinjama titula najbolje ekipe dodatni poticaj za povijesni rezultat

Utorak, 04.02.2020.
ŽRK Prelog 2019/2020
zsvenda | Rukometašice Preloga osvojile su naslov jesenskog prvaka u 3. HRL Sjever što im je donijelo i titulu najbolje ženske ekipe grada Preloga u 2019. godini.

Momčad je do jesenskog naslova došla pod vodstvom Alena Požgaja koji je trenersku palicu preuzeo na startu priprema za aktualnu sezonu. 

- Krenuli ozbiljnije s pripremama i cilj je postignut jer dogovor je da se uvijek borimo za najbolje rezutlate i mislim da se na kraju trud i rad višestruko isplate – prokomentirao je Ludbrežanin kojem je ovo i prvi trenerski posao pa će nagrada biti i dodatni poticaj. 

- Osobno ovo mi je najveći uspjeh, još sam 'friški' u trenerskom poslu, a rezultat je stvarno fenomenalan. Naravno, bit će dodatna motivacija i curama i meni za nastavak rada, da budemo još bolji i učinkovitiji kako bismo ponovili rezultat.  

Momčad je u pripremama za proljetni dio sezone ...
 
- Nastavimo li ovako trenirati mislim da imamo velike šanse za prvo mjesto.
 

A jedno od pitanja koje se tad nameće jest imaju li mogućnosti za prelazak u viši rang natjecanja.
 
Ukoliko se dogodi da ostvarimo najveći i povijesni rezultati, uz financijske uvjete i potporu kluba, mislim da bismo imali mogućnosti plasirati se u 2. HRL Sjever.
 

A tko će im biti najveći konkurenti u borbi za vrh? 

- Iskreno, ne znam, jer je u ligi dosta ekipa koje imaju predstavnike u Drugoj ligi tako da sve ovisi o kombinaciji sastava, uvijek nas netko može iznenaditi, ali mi smo spremni na sve. – zaključio je.
 
Preložanke su do naslova jesenskog prvaka stigle s četiri pobjede i jednim porazom te osam osvojenih bodova. S dva boda manje slijede ih 1234 Virovitica i Ivanec. Četvrti Radnik i peti Zrinski imaju po četiri boda, a na začelju je Veliko Trojstvo s dva osvojena boda.


ŽRK Prelog, sezona 2019/2020: Cerovec Maja, Fabić Nika, Herenčić Ivana, Gašparić Viktorija, Glavina Eva, Hošnjak Ana, Hozjak Tonka, Kos Ema, Lipić Dora, Novak Tanja, Lara Obadić, Pavlic Patricija, Pintarić Mirela, Poljaković Daria, Rođak Rea i Sraka Nika.