FOTO: U Prelogu održane Sportske igre mladih

Subota, 12.05.2018.
FOTO: U Prelogu održane Sportske igre mladih
Foto galerija
FOTO: U Prelogu održane Sportske igre mladih
U Prelogu su održane Sportske igre mladih. Prigodnim govorima na otvorenju okupljene su pozdravili gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i prestavnica Igara Tihana Butorac te zajednički zapalili plamen Turneje radosti.

Himnu Republike Hrvatske otpjevala je Marija Glavina, dok su učenici 3.b i 3.c razreda OŠ Prelog, Dorian, Ivona, Noa i Anamarija, predstavili projekt  Sport za sve i svi za sport.

Sportski dio uključivao je natjecanja u graničaru i utrci na 60 metara, a pobjednici će izboriti plasman na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će biti održana krajem lipnja. Manifestaciju su pratili i informativno – edukativni korneri za djecu i mladevelike nacionalne preventivne kampanje „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“. Osnovnoškolci su imali priliku naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije, a obišli su i policijska vozila i motore.
 
U večernjim satima uz proglašenje najboljih i podjelu medalja sve je zaokružio veliki koncert Mladena Grdovića.
 
Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade ove godine održava se po 22. puta. Najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u organiziranim natjecanjima u 10 sportova: mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Osim u Hrvatskoj, Igre se održavaju i u Bosnoj i Hercegovini te Srbiji. U proteklih 21 godinu okupile su preko 1.2 milijuna djece i mladih.

O svemu više donosimo u informativnom programu radija, Studio M.

Galeriju sa Sportskih igra mladih u Prelogu pogledajte u galeriji (lijevo).