FOTO: Termiti osvojili prvi naslov na turniru Antun Balent-Toča i posvetili ga Marijanu Gorupiću

Ponedjeljak, 12.03.2018.
FOTO: Termiti osvojili prvi naslov na turniru Antun Balent-Toča i posvetili ga Marijanu Gorupiću
Foto galerija
FOTO: Termiti osvojili prvi naslov na turniru Antun Balent-Toča i posvetili ga Marijanu Gorupiću
radio@studiom.hr  Piše: Željka Švenda | Termiti iz Preloga osvojili su naslov pobjednika 15. izdanja malongometne dvoranske turnir lige za veterane Antun Balent Toča koju organiziraju veterani NK Kraljevčan 38. 

Veterani preloške momčadi na tradicionalnom turniru sudjeluju od prvog izdanja, u jubilarnom su, napokon, dospjeli do najvišeg postolja, a turnir i pobjedu posvetili su Marijanu Gorupiću iz Otoka. Preminulom suigraču i prijatelju koji je bio dio ekipe od samog početka pa do preranog odlaska. 

Do naslova pobjednika stigli su bez poraza, sa šest pobjeda i jednim remijem.

Na kraju izgleda kao da smo se prošetali turnirom, ali je bilo par utakmica koje su bile jako napete do samoga kraja. Među najtežima bili su Borac, Sloga, Hodošan koji nam je uzeo dva boda. Turnir je bio vrlo kvalitetan i izjednačen, rekao je igrač pobjedničkog sastava Gregor Bunc te pohvalio fair play ekipa, ali i organizaciju turnira.

Ovogodišnje izdanje zaokruženo je utakmicama 7. kola koje su u konačnici i odlučile poredak na ljestvici. Derbi vodećih momčadi, Termita, koji su već ranije osigrali naslov pobjednika i Iskusnih Jahača završio je pobjedom Preložana s 5:3. Derbi za plasman igrali su Borac i Iskusni Jahači. S obzirom da su veterani iz Turčišća deklasirali domaćine, Kraljevčan 38, s 18:3, najmlađa ekipa na kraju je zauzela drugo mjesto, ispred Iskusnih Jahača, a koji su i najstarija ekipa turnira.

- Priveli smo kraju jubilarni turnir. Glavna svrha prvenstveno su bili druženje i rekreacija, a vidjeli smo niz dobrih poteza i lijepih golova. Svi su zadovoljni, pogotovo prvaci koji su konačno, nakon 15 godina, uspjeli sjesti na tron. Drugo mjesto Borac, kao najmlađa ekipa u prosjeku, što znači da nam turnir ima budućnost, i treće mjesto vječiti borci, Iskusni Jahači, prokomentirao je turnir i konačan plasman, u ime organizatora NK Kraljevčan 38 i veterana Iskusnih Jahača, Zdenko Percač.

Nagrade su primile tri prvoplasirane ekipe, kao i najbolji pojedinci, a posebna nagrada je pripala 'najboljoj ekipi'.
 
Najbolji strijelac: Nikola Patafta 25 pogodaka (NK Borac)
Najbolji golman: Dejan Bađari (Termiti)
Njabolja ekipa: NK Hodošan
 
Rezultati utakmica 7. kola:
EUROKLIMA Goričan – HODOŠAN 4:4
SLOGA Sivectrans Koprivnički Ivanec – BUDUĆNOST Podbrest 3:7
PNP-BORAC Turčišće – KRALJEVČAN 38 18:3
TERMITI Prelog – ISKUSNI JAHAČI D. Kraljevec-Prelog
 
Konačan poredak:
1. TERMITI  19
2. BORAC TURŠIŠĆE  15
3. ISKUSNI JAHAČI  12
4. BUDUĆNOST Podbrest  11
5. EUROKLIMA Goričan  6
6. HODOŠAN  6
7. SLOGA Koprivnički Ivanec  6
8. KRALJEVČAN 38  4