FOTO: Tamara Balent, Stjepan Hunjak, ŽRK Prelog i SRD Smuđ najbolji su sportaši Preloga

Četvrtak, 30.01.2020.
FOTO: Tamara Balent, Stjepan Hunjak, ŽRK Prelog i SRD Smuđ najbolji su sportaši Preloga
Foto galerija
FOTO: Tamara Balent, Stjepan Hunjak, ŽRK Prelog i SRD Smuđ najbolji su sportaši Preloga
zsvenda | Biciklist Stjepan Hunjak, tenisačica Tamara Balent, seniori SRD Smuđ Draškovec i ŽRK Prelog najbolji su sportaši grada Preloga u 2019. godini.
 
Titula najboljeg sportaša drugu godinu uzastopce ostala je u rukama biciklista Stjepana Hunjaka, člana hrvatske MTB reprezentacije koji je juniorski nacionalni prvak Hrvatske za 2019. godinu u disciplinama ciklokros, Cross country olimpic i Cross country maraton, prvak Hrvatske je u disciplini Cross country eliminator te ukupni pobjednik Kupa Hrvatske u disciplinama Cross country olimpic i Cross country maraton u kategoriji juniora.
 
Nagrada za najbolju sportašicu završila je u rukama mlade tenisačice Tamare Balent koja je prošlu godinu ispunila do sad najboljim rezultatima. Sudjelovala je na ukupno 26 turnira, pri čemu se 17 puta penjala na postolje, od čega je čak osam puta osvajala prvo mjesto, pet puta drugo, a četiri puta bila je treća. Ovim rezultatima postigla je i ranking 2. tenisačice Hrvatske u svojoj kategoriji.
 
Najboljom je ženskom ekipom proglašena ekipa Ženskog rukometnog kluba Prelog koja je osvojila naslov jesenskog prvaka u 3. HRL Sjever. Ove sezone za ekipu nastupaju: Cerovec Maja, Fabić Nika, Herenčić Ivana, Gašparić Viktorija, Glavina Eva, Hošnjak Ana, Hozjak Tonka, Kos Ema, Lipić Dora, Novak Tanja, Obadić Lara, Pavlic Patricija, Pintarić Mirela, Poljaković Daria, Rođak Rea i Sraka Nika.
 
Feeder ekipa Sportsko ribolovnog društva Smuđ iz Draškovca prvi je put ponijela titulu najbolje na području grada, a zaslužili su to osvajanjem naslova viceprvaka Hrvatske. Ekipu čine Marko Sraga, Davor Florijanić, Nenad Lovrinčević te Krunoslav Klepač i Marko Joskić. Florijanić i Sraga biti će dio hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u Francuskoj.
 
Zajednica sportskih udruga Grada Preloga i ove je godine dodijelila je nagrade i priznanja mladim sportašima i zaslužnim sportskim djelatnicima.
 
Priznanja za ostvarene rezultate u prošloj godini primili su Lucija Hozjak (atletika, stolni tenis), Luka Čonkaš (atletika), Katarina Rojko (sportski ribolov), David Bermanec (karate), Lovro Zvonarek (nogomet) te U-17 ekipa NK Mladost Komet.
 
Za razvoj sporta na području grada priznanja su zaslužili: Nikola Markan za zasluge u razvoju karatea, Vinko Naranđa za zasluge u razvoju sportskog ribolova, Renato Balent, Damir Baranašić i Josef Balaszin za zasluge u razvoju nogometa, Danijela Sraka za zasluge u razvoju ženskog rukometa, a posthumno za razvoju sporta na području grada nagrađen je Draško Mihinjač.

Nagrade su dodijelili predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, a sportašima su na rezultatima čestitali predsjednik županijske Zajednice sportskih udruga i saveza Mato Kljajić te zamjenik župana Josip Grivec.

 
* * * * *
Fotografije pogledajte u galeriji (lijevo), a izjave laureata donosimo u Zoni sporta.