FOTO: Svečanom akademijom zaključili slavljeničku godinu, Đurkin: Pred nama je novo doba Dinama

Ponedjeljak, 17.12.2018.
FOTO: Svečanom akademijom zaključili slavljeničku godinu, Đurkin: Pred nama je novo doba Dinama
Foto galerija
FOTO: Svečanom akademijom zaključili slavljeničku godinu, Đurkin: Pred nama je novo doba Dinama
NK Dinamo iz Domašinca jubilarnu godinu zaključio je u petak svečanom akademijom i predstavljanjem monografije 50 godina NK Dinamo Domašinec. Titule počasnih predsjednika kluba pak su zaslužili Dragutin Katalenić i Zvonimir Ovčar.

Svečanost je okupila brojne predstavnike klub, navijače i simpatizere Dinama, a među ostalima, a svojim je dolaskom uveličao je trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

Iako se nogomet u Domašincu igrao još od početka 40-ih godina prošlog stoljeća, klub je osnovan 1968. godine, a u pola stoljeća bilo je i uspona i padova. Najveći uspjeh postignuti je 1994./1995. kada se klub plasirao u 4. HNL,  a sve rezultate rezimirao je predsjednik kluba Josip Đurkin. 
 
  • Bilo puno lijepih, ali i manje lijepih trenutaka, poput sezone u kojoj smo ispali iz 4. HNL, pa onda i I. županijske. 2010. godine preuzeo sam dužnost i ispisao još jednu povijest možda i kao, kako sam već rekao, najlošiji predsjednik, ali izdržali smo to. Vratili smo se na stare slave i opet smo u vrhu međimurskog nogometa gdje nam je i mjesto, naglasio je čelnik kluba koji tu funkciju obnaša gotovo devet godina.
 
2018. godinu neće pamtiti samo kao slavljeničku, već i kao godinu koju je obilježilo i i dobivanje europskih milijuna - gotovo 7,5 milijuna kuna za projekt kojim u potpunosti revitaliziraju sportski centar u Domašincu, a ukupna vrijednost mu je 8,7 milijuna kuna. Zvonimir Ovčar odradio je najveći dio hvalevrijednog projekta i doveo Dinamo pred jednu sasvim novu dimenziju, poručio je predsjednik Kluba. 
 
  • Bojim govoriti o daljnjim planovima Dinama jer ih ima mnogo, ali sve u svoje vrijeme. - rekao Đurkin te dodao - Odradili smo veliki dio posla, ali svi zajedno morat ćemo dati još više jer zamislite koliko truda treba ulagati u našu, ne više tako malu sredinu, udrugu Naš Dinamo. Domašinec bez Dinama ne može, kao ni Dinamo bez Domašinca. Sve što radimo i što smo napravili djelo je svih naših mještana, prijatelja kluba i svima koji su na bilo koji način pomogli da Dinamo bude to što danas jest najiskrenije zahvaljujem. Pred nama je novo doba Dinama, a povijest nam nitko ne može uzeti, zaključio je svoj emotivni govor predsjednik Dinama, Josip Đurkin. 

>> VIDEO: Svečana akademija: Dinamo ne može bez Domašinca, a Domašinec ne može bez Dinama


Jedan od osnivača domašinskog Dinama je Dragutin Katalenić. Iako je prvi prijedlog imena kluba bio Tornado, ipak je presudila ljubav prema zagrebačkim Modrima, prisjetio se Katalenić koji je danas predsjednik NK Dinamo-Zelenko. Osim seniora, u Dinamu su posebno ponosni na svoju školu nogometa u kojoj je danas registrirano stotinjak djece u sedam starosnih skupina.

Na svečanosti su dodijeljene titule počasnih predsjednika kluba, zaslužnih u stvaranje i rad NK Dinamo Domašinec, Dragutinu Kataleniću i  Zvonimiru Ovčaru. Izdana monografija podijeljena u cjeline sadrži cijelu povijest kluba uz brojne fotografije. 

Posebnu čestitku Dinamu uputila je legenda hrvatskog nogometa, bivši izbornik hrvatske reprezentacije Ćiro Blažević, koji je istaknuo oduševljenjem Dinamove mladeži te poručio kako se ne oglušio pri upitu za pomoć u daljnjem radu kluba i škole. U ime Međimurskog nogometnog saveza (MNS) čestitao je predsjednik Mato Kljajić, a kao član IO HNS-a prenio i čestitku predsjednika krovnog nacionalnog Saveza, Davora Šukera. 

Sjećanja su elaborirana i kroz kratak film, a u prigodnom programu pjesmom su nastupili i mladi nogometaši i nogometašice ŠN Dinamo-Zelenko te PO Domašinec.

* * * * *
O svemu više donosimo u emisiji Zona sporta.