FOTO: Svečano otvoren premijerni međunarodni turnir Vlatko Marković

Subota, 25.08.2018.
FOTO: Svečano otvoren premijerni međunarodni turnir Vlatko Marković
Foto galerija
FOTO: Svečano otvoren premijerni međunarodni turnir Vlatko Marković
Prvi međunarodni turnir pionira U-15 Vlatko Marković počeo je danas u Domašincu i Novakovcu u organizaciji ŠN Dinamo-Zelenko.
 
  • Kada je prije 50 godina osnovan NK Dinamo Domašinec nitko nije mogao naslutiti da će danas na našim terenima igrati igrači Dinama Zagreb, koji je bio pobjednik Kupa velesajamskih gradova ili Crvene zvezde, koja je bila prvak Europe. Zahvaljujem svima koji su doveli svoje najmlađe i daju im podršku kako bi se oni mogli baviti najlijepošom sporednom stvari na svijetu. – istaknuo je svečanom otvaranju turnira Drago Katalenić, predsjednik organizacijskog odbora ŠN Dinamo-Zelenko te poručio da će turnir prerasti u tradiciju. 
 
Zaželio je dobrodošlicu, ali i sreću svim ekipama, a željama su se pridružili i načelnici općina Domašinec, Dekanovec i Podturen, Mario Tomašek, Ivan Hajdarović i Perica Hajdarović.

Pokrovitelj memorijala u čast dugogodišnjem predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) upravo je krovni nacionalni Savez, a svečanosti su nazočili Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera i Mato Kljajić, član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Međimuurskog nogometnog saveza (MNS), a obećali su i daljnju podršku memorijalu.

Uspješan turnir mladim nogometašima poželjeli su i župan Matija Posavec, kao i ministar poduzetništva Darko Horvat. U sklopu svečanosti položen je i kamen temeljac za više milijunski projekt NK Dinamo Domašinec. 

Na samom kraju čast otvaranja turnira pripala je mladoj nogometašici Ani Kovač iz ŠN Dinamo-Zelenko. Za naslov pobjednika prvog izdnaja bori se osam ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a utakmice se igraju na terenima Dinama u Domašincu i Graničara u Novakovcu.


* * *
Više o svemu donosimo u informativnom programu Studija M!