FOTO: Ribiči Klena iz Svete Marije osvojili naslov prvaka Hrvatske

Ponedjeljak, 24.09.2018.
ŠRK Klen Sveta Marija prvaci 2017/2018
Ribiči Klena iz Svete Marije osvojili su naslov prvaka 1. lige HŠRS-a! U posljednja dva kola održana u Vinkovcima na Bosutu najveći protivnik Klenu bila je Glavatica Pfeifer TTI Sensas iz Preloga, koja je uoči posljednja dva kola imala samo dva boda manje.
 
U pretposljednjem kolu Preložani su bili prvi pa su se primaknuli samo na bod razlike, dok je Klen bio drugi. No, u posljednjem kolu, Glavatica je popustila, dok je Klen ponovno bio drugi te prvenstvo završio s 41 osvojenim bodom i više od 293 kg ulovljene ribe.

Klen će sljedeće godine biti predstavnik Hrvatske na Svjetskom klupskom prvenstvu koje će biti održano na kanalu HE Čakovec.

Glavatica je sezonu završila na drugom mjestu sa 45 bodova, treća je Bjelka iz Slunje s 50. Slijede Štuka Tamaracom iz Torčeca 60 bodova, Sava Županja 63, Zagreb Topfišinf ima 83, koliko i Som iz Kotoribe na osmom mjestu. Deveti je Rak iz Rakitja koji se spasio od ispadanja u zadnji čas.

Ligu napuštaju tri ekipe, i to Linjak iz Palovca, kao desti na tablici, a iza njega i Klen iz Slatine i Ivanec iz Ivanca.
 
U pojedinačnoj konkurenciji, u Top 10 su četiri međimuska predstavnika. Drugi je Alan Perko, a treći Sandi Matijašević, obojica iz Glavatice, na četvrtom mjestu je Igor Mihalac, a na sedmom Mihael Pongrac, obojica iz Klena Sveta Marija.