FOTO: Klen preuzeo vodstvo u 1. ligi HŠRS-a, Glavatica druga

Ponedjeljak, 20.08.2018.
SRK Klen / 9. i 10. kolo
Dva kola prije kraja prvenstva, ŠRK Klen preuzeo je vodeću poziciju u 1. ligi HŠRS-a.

Proteklog vikenda na kanalu HE Dubrava odražana su dva kola, 9. i 10., a Klenovi ribiči iskoristili su prednost domaćeg terena i s prvog mjesta skinuli do tad vodećeg u ligi, Glavaticu iz Preloga. Vodeći Klen sada ima 37 boda, druga Glavatica ima 39, a treća Bjelka iz Sunje 41 bod. Som iz Kotoribe je sedmi, a Linjak iz Palovca deseti.

U dva dana na odvodnom kanalu ulovljeno je oko 708 kilograma ribe, od čega 332 kg u subptu, a 376 kg u nedjelju. U subotu je prvo mjesto osvojila Bjelke, drugi je bio Klen, a treći Varaždin. U nedjelju je Klen bio prvi, Zagreb Topfišing drugi a Varaždin Interland ponovo treći. U subotu je naveću težinu ulovljene ribe imao Dominik Peter iz Klena i to 16760 grama, a u nedjelju Ivica Bonino Hasan iz Varaždin Interlanda 16440 grama.

U ukupnom poretku pojedinačnog plasmana vodeći su međimurski ribiči Sandi Matijašević i Alan Perko iz Glavatice, a među najbolje plsairanima su i Igor Mihalac iz Klena na četvrtom mjestu, Ivica Horvat iz Soma Kotoriba na petom mjestu i Mihael Pongrac iz Klena koji je deseti.

Posljednja dva kola lovit će se na Bosutu u Vinkovcima.