FOTO: Iz Rusije se vratili s rekordima i domaćinstvom Svjetskog natjecanja vatrogasaca sportaša

Utorak, 01.10.2019.
FOTO: Iz Rusije se vratili s rekordima i domaćinstvom Svjetskog natjecanja vatrogasaca sportaša
Foto galerija
FOTO: Iz Rusije se vratili s rekordima i domaćinstvom Svjetskog natjecanja vatrogasaca sportaša
Vatrogasna reprezentacija sa Svjetskog prvenstva održanog u Rusiji vratila se s nizom odličnih rezultata i novih hrvatskim rekordima, dok je Međunarodna federacija prihvatila je prijedlog domaćinstva Svjetskog natjecanja vatrogasaca sportaša koje će biti održano u Čakovcu od 10. do 16. kolovoza 2020. godine.​
 

Reprezentaciju Republike Hrvatske na svjetskoj smotri u Saratovu sačinjavali su članovi međimurskih dobrovoljnih vatrogasnih društava Domašinec, Gardinovec, Štefanec, Vučetinec i Žiškovec, ali i članovi DVD-ova Hrženica, Varaždinske Toplice i Kaštel Gomilica. Natjecali su se u četiri discipline utrka 100m s preprekama, štafetna utrka 4x100 s preprekama, penjanje na toranj ljestvom kukačom i mokra vatrogasna vježba.

U kategoriji juniorki nastupile su Anabella Pokrivač, Enna Trupković, Emina Bočkaj, Ema Hajdarović, Anamaria Ovčar i Stela Purić, a u kategoriji juniora Emanuel Strahija. U seniorskoj ženskoj kategoriji nastupile su Ivana Kovač i Mateja Vugrinec, a u muškoj Luka Živko te treneri i voditelji  Josip Kranjčec i Radovan Zadravec.
 
Ženski dio reprezentacije borio se u konkurenciji 10 zemalja, a u ukupnom plasmanu hrvatski je tim osvojio sedmo mjesto, Enna Trupković i Ema Hajdarović u pojedinačnim disciplinama. U kategoriji muške mladeži Emanuel Strahija postavio je nove hrvatske rekorde, ali i najbolje rezultate od naših muških predstavnika u kategorijama 100 m s preprekama i penjanju na toranj.
 
Inače, vatrogasna sportska natjecanja pokrenuta su davne 1937. godine u bivšem Sovjetskom Savezu. Ovim se oblikom natjecanja u hrvatskom vatrogastvu prije nekoliko godina prva započela ozbiljno baviti Vatrogasna sportska udruga Žiškovec.
 
  • Ostvareni rezultati su za nas impresivni, s obzirom na to da u posljednjih šest godina sudjelujemo na takvim natjecanjima, ovo je prvi put da smo ostvarili neke planirane rezultate. Naši su  vatrogasci pokazali da se mogu natjecati na svjetskim razinama., istaknuo je Zadravec.
 
Ostvareni rezultati bili su povod prijema u županijskoj vijećnici gdje im je čestitao župan Matija Posavec s predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom te zamjenikom Josipom Grivcem.

* * * *
Detalje donosimo u informativnom programu!