FOTO: Antonia Ružić, Alan Perko, rukometaši i rukometašice najbolji sportaši Čakovca u 2019.

Srijeda, 29.01.2020.
FOTO: Antonia Ružić, Alan Perko, rukometaši i rukometašice najbolji sportaši Čakovca u 2019.
Foto galerija
FOTO: Antonia Ružić, Alan Perko, rukometaši i rukometašice najbolji sportaši Čakovca u 2019.
zsvenda | Antonia Ružić i Alan Perko najbolji su sportaši, a rukometašice Zrinskog i rukometaši Čakovca najbolje ekipe Grada Čakovca u 2019. godini!
 
Svečanost proglašenja najboljih održana je jučer u Centru za kulturu Čakovec. Titulu najboljeg sportaša Perko je zaslužio naslovom sjetskog prvaka u Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu održanom u Novom Sadu. Uz njega, nominirani su bili i Luka Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje, Nikola Topličanec iz Karate kluba Globus i Predrag Turk iz Kuglačkog kluba Željezničar.
 
Antonia Ružić članica je TK Franjo Punčec, a uz nju nominirane su bile i članica Atletskog kluba Međimurje Martina Bezek, Sindy Bubek iz Powerlifting kluba Pozoj, Tijana Korent iz Gimnastičkog kluba Macan, Aida Trstenjak iz Karate kluba Globus te  Lea Vukojević iz ŽRK Zrinski. Naša mladi tenisačica nije priustvovala svečanosti jer se trenutno nalazi u Australiji gdje nastupa kao jedina hrvatska predstavnica na  juniorskom Australian Openu.
 
Seniori MRK Čakovec osvojili su naslov prvaka Druge hrvatske lige sjever i plasirali se na završnicu Hrvatskog kupa. U konkurenciji za najbolje bili su i kros ekipa Atletskog kluba Međimurje, kadetska ekipa Karate kluba Globus Čakovec, seniorska momčad Kuglačkog kluba Željezničar, seniorska ekipa Powerlifting kluba Pozoj i seniorska ekipa Streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec.
 
Rukometašice ŽRK Zrinski osvojile su šesto mjesto u 1. HRL za žene te se plasirale u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Nominirana je bila i ekipa Karate kluba Globus. 
 
I ove su godine dodijeljena priznanja mladim uspješnim sportašima, a to su Jura Egon Juranić član MRK Čakovec, Leona Gulija, članica Karate kluba Globus Čakovec, reprezentativka Hrvatske, Tin Furdi, član Čakovečkog plivačkog kluba i Dora Pajić, članica Ženskog rukometnog kluba Zrinski, juniorska reprezentativka Hrvatske, članica prve ekipe te perspektivna igračica Hrvatskog olimpijskog odbora.
 
Priznanja Anto Dragić za perspektivne sportaše primili su Ema Marčec i Sven Strahija (Karate klub Globus), Marta Horvat (ČPK), Jana Markulinčić i Dora Potočnjak (ŽRK Zrinski), Nevia Fotak i Dorian Čavlek (AK Međimurje), Jan Fišter i Erik Kovačić (GK Marijan Zadravec Macan), Leon Igrec i Konrad Vikert (Kuglački klub Željezničar), Marko Tkalec i Jan Sanjković (MRK Čakovec), Lucija Vizinger (Škola nogometa Međimurje – Čakovec) i Niko Škrobar( Kickboxing klub 300).
 
Dobitnici Priznanja za posebne rezultate u 2019. godini su Luka Požega, član Kuglačkog kluba Željezničar, osvajač četvrtog mjesta ekipno na seniorskom Svjetskom prvenstvu, najbolji kuglač junior Hrvatske za 2019. godinu. Seniorska ekipa Sportske udruge slijepih Zrinski za drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Ekipa je sudjelovala u Prvoj hrvatskoj ligi u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Sven Todorović, član Atletskog kluba Međimurje Čakovec i Powerlifting kluba Pozoj. Prvak Hrvatske u dva različita sporta – atletika i powerlifting. Prva mjesta na atletskom prvenstvu Hrvatske u kugli, disku i kladivu. Prvak Hrvatske u bench pressu. Nenad Vrbanec, član Judo kluba Zrinski, za drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u judu za osobe s Down sindromom održanom u portugalskom Guimaresu.
 
U kategoriji najboljih parova nagrada je otišla u ruke Luka Črepa i Ivana Grubića članovi Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec, koji su osvojili prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji muških parova U-17, prvo mjesto u ukupnom poretku Hrvatskog kupa za mlađe juniore u kategoriji muških parova, treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniore u kategoriji muških parova. Prvo mjesto na rejting listi Hrvatskog badmintonskog saveza za mlađe juniore u kategoriji muških parova, drugo mjesto u ekipnom poretku Hrvatskog kupa za mlađe juniore i juniore. Članovi su mlađe juniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske.
 
Zajednica sportskih udruga grada Čakovca dodijelile je nagrade i brončanim, srebrnim i zlatnim polaznicima sportskih kampova, a primili su ih: Nikolina Furdi, Jana Radojčić, Josipa Jarni,Mario Beliga, Anita i Nela Sabolić, Matija i Marko Strbad, Eva i Jana Bleka, Vito Kramar, Fran Čonkaš, Vilim Pintarić, Petar Naglić, Lucija Skender, Borna Šimić i Ivona Belović Ter.
 
Posebna priznanja za ostvarene rezultate u školskom sportu primili su Gimnazija Josipa Slavenskog za 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u badmintonu, zatim Ekonomska i trgovačka škola za 2. mjestu na državnom školskom prvenstvu u stolnom tenisu. 1. OŠ Čakovec primila je priznanje za 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u virtualnom plesu i krosu te 2. mjesto u košarci. Centar za odgoj i obrazovanje za osvojeno 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u atletici za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Gospodarska škola Čakovec za 2. mjestu na državnom prvenstvu u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Srednja škola Čakovec za 2. mjesto na državnom školskom prvenstvu u virtualnom plesu te za dva prva, dva druga i jedno treće mjesto u atletici kao i drugo i treće mjesto u plivanju na državnom školskom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju.
 
Sportašima su čestitali predsjednik Zajednica Bojan Ružić i gradonačelnik Stjepan Kovač, a svečanost su nastupima upotpunili Twirling klub Livi i Čakovečke mažoretkinje, a posebno iznenađenje priredio je šesnaesterostruki najbolji sportaš Čakovca, gimnastičar olimpijac Filip Ude, pokazavši vježbu na konju s hvataljkama.