FOTO: Črnec iz D. Hrašćana sljedeće sezone u prvoligaškom društvu

Srijeda, 12.09.2018.
FOTO:  Črnec iz D. Hrašćana sljedeće sezone u prvoligaškom društvu
Foto galerija
FOTO:  Črnec iz D. Hrašćana sljedeće sezone u prvoligaškom društvu
Na kanalu i rukavcu Dravu kod Svete Marije održana su 5. kola ribolovnih liga Saveza ŠRD Međimurske županije.
 
Prva međimurska liga lovila je na kanalu HE Dubrava u domaćinstvu Klena iz Svete Marije. Prvi je bio Amur iz Nedelišća, drugi Klen 2 iz Svete Marije dok je treće mjesto osvojio Som iz Kotoribe. Ulov je bio solidan, ukupno je ulovljeno 140 kilograma ribe, odnosno oko 5,4 kg po natjecatelju. Pobjednik staze je Zlatko Kračun iz Amura Nedelišće s ulovom od 12.090 gram.
 
U ligi je ukupno 9 ekipa, a vodeći je Som iz Kotoribe, drugi je Čikov iz Svetog Martina na Muri, treći je linjak iz Palovca, slijede Amur Nedelišće, Klen 2 Sveta Marija, Glavatica Prelog, Zlatna udica Krištanovec, Štuka Donja Dubrava i Šaran Gardinovec.
 
Sljedeće kolo održano 23. rujna na kanalu HE Čakovec kod Orehovice.
 
 
U 2. međimurskoj ligi skupina istok koja broji 10 ekipa plasman u viši rang natjecanja u sljedećoj sezoni osigurao je Črnec iz Donjeg Hrašćana. Pobjedili su u 5.kolu što im je ujedno bila i četvrta pobjeda stoga je situacija poznata i prije kraja sezone. Drugi je bio Linjak Palovec, treći Smuđ Goričan. Kolo prije kraja iza vodećeg Črnca drugi je Linjak Palovec, a treći Linjak iz Ivanovca. Slijede ih Smuđ Goričan, Ostriž Cirkovljan, Klen 3 Sveta Marija, Smuđ Draškovec, Žužička Kotoriba, Sunčanica Pribislavec i  Šaran Mala Subotica.
 
I na staroj Dravi se jako dobro lovilo. Ukupno je ulovljeno 98,5 kilograma ili gotovo 3,3 kilograma po natjecatelju. Pobjednik staze je Davor Ružić iz Smuđa Goričan s ulovom od  8725 grama.
 
Domaćin 5. kolu bio je Smuđ iz Draškovca, a lovili su na Dravi kod kupališta u Svetoj Mariji. Posljednje, 6. kolo bit će održano 23. rujna na šoderici u Goričanu.