FOTO Klenova izvještajna skupština: 2018. - godina vrhunskih rezultata

Utorak, 26.02.2019.
FOTO Klenova izvještajna skupština: 2018. - godina vrhunskih rezultata
Foto galerija
FOTO Klenova izvještajna skupština: 2018. - godina vrhunskih rezultata
SRK Klen održao je izvještajnu skupštinu na kojoj su prihvaćeni izvješće o radu i financijski plan za 2018. te natjecateljski i financijski plan za ovu godinu.

Prošle godine seniorska momčad Klena (Dragutin Peter, Igor Mihalac, Dominik Peter, Mihael Pongrac, Tomislav Klarić, Darko Kolarić i kapetan Stjepan Pongrac)  ispisala je klupsku povijest. Nakon što su godinama bili u vrhu hrvatskog sportskog ribolova, sam vrh napokon su potvrdili osvajanjem naslova prvaka u 1. ligi HŠRS-a.

Time su stekli pravo nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu koje će biti u srpnju održano na kanalu HE Čakovec kod Preloga, odnosno Otoka. Pojedinačnim plasmanima Igor Mihalac (4.) i Mihael Pongrac (7.) pak su izborili svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja će u rujnu nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Novom Sadu.
 
  • Posljednje četiri godine ponosili smo se rezultatima svih naših kategorija koje su u vrhu hrvatskog sportskog ribolova, a prošle godine ostvaren je povijesni rezultat. Ove godine bit će teško obraniti prvo mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi jer konkurencija je vrlo jaka, a na Svjetskom klupskom prvenstvu na domaćem terenu probrat ćemo napraviti iznenađenje, rekao je za našu Zonu sporta predsjednik kluba Antun Kedmenec.

Zahvaljujući ostvarenom rezultatu seniori su nominirani i za najbolju momčad Međimurske županija, a konačni rezultati bit će poznati u četvrtak kada će biti održana svečanost proglašenja najboljih u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.


No, odlični rezultati postignuti su u svim kategorijama, a u nastavku izdvajamo neke od njih.

Klenovci su sudjelovali na ukupno 54 službena natjecanja od čega 14 natjecanja za Kup HŠRS-a, 24 natjecanja Prvenstvo saveza ŠRD MŽ, 12 natjecanja Prva liga HŠRS-a, tri međunarodna natjecanja i jedno Svjetsko prvenstvo.

Od međunarodnih natjecanja u reprezentaciji je sudjelovala Ivanka Škoda na Svjetskom prvenstvu za seniorke. Na Svjetskom prvenstvu mladeži u talijanskoj Modeni Mihael Pongrac s hrvatskom reprezentacijom osvojio je treće mjesto.

Juniori u sastavu Jan Zrna, Marko Golubić i Lovro Vidović osvojili su Kup HŠRS-a, a pojedinačni naslov pobjednika nacionalnog Kupa osvojio je Jan Zrna.

Seniorke (Paula Pongrac, Lana Picer, Natalija Žganec) Kup HŠRS-a su završile ekipno na osmom mjestu, a pojedinačno Natalija Žganec je osvojila treće mjesto.

Kadeti (Karlo Mandlin, Dino Slaviček, Luka Pozderec) su u nacionalnom Kupu ekipno osvojili deveto mjesto, a pojedinačno Kup je osvojio Luka Pozderec.

Kadetkinje (Lana Picer, Lana Komorski, Ivana Pozderec) su u nacionalnom Kupu ekipno bile pete, a pojedinačno naslov viceprvakinje osvojila je Ivana Pozderec.

U Kupu Saveza ŠRD Međimurske županije seniori (Darko Kolarić, Mihael Pongrac, Tomislav Klarić) su osvojili treće mjesto, juniori (Lovro Vidović, Marko Golubić, Jan Zrna) i kadetkinje (Lana Picer i Ivana Pozderec) drugo mjesto, a kadeti treće mjesto (Luka Pozderec i Mateo Bračko).

Pojedinačno u kadetskoj ligi Dino Slaviček bio je drugi, Luka Pozderec treći, dok je kod seniora na Apsolutnom prvenstvu Dominik Peter bio četvrti, a u kadetskoj kategoriji Dino Slaviček osvojio je prvo mjesto. Kod juniora najbolji plasman ostvario je Silvestar Orehovec osmim mjestom, a u ligi veterana Stjepan Pongrac koji je bio deveti.


Klen je održao tri klupska natjecanja, a sudjelovali su na deset prijateljskih ekipnih i pojedinačnih natjecanja, održali su tri klupska, a prvi puta suorganizirali i dvije trkačke utrke. Sudjelovali su i u radnim akcijama poput čišćenja okoliša i priprema drva za loženje u domu. Akcija čišćenja staze održava se prije svakog natjecanja, a istaknuli su zabrinutost ostavljanja smeća na ribolovnim mjestima od strane ribiča koji dolaze povremeni ribolov zbog čega je SRK Klen dobio pozorenje iz HE Dubrava.
 
Klub broji 156 člana, a, između ostalog, i ove godine imaju u planu tradicionalne manifestacije Međimurske pastrve (20. travnja) i Ljeto ribe uz Dravu (3./4. kolovoz). Klub financijski posluje pozitivno iako su potrebna dostatna sredstva kako bi se pokrila brojna gostujuća natjecanja. Veliku pomoć daje Općina, a koja je za sljedeću godina obećala i pomoć u sanaciji krovišta na Ribičkom domu, potvrdila je to na skupštini načelnica Đurđica Slamek. Na skupštini su simbolični pokloni dodijeljeni za ostvarene rezultate, a u mjesecu ljubavi ružom su iznenadili i sve članice kluba.
 
 
* * * * *

Detalje o nastupu Klenovih seniora na Svjetskom klupskom prvenstvu u Međimurju i na Svjetskom prvenstvu u Novom Sadu donosimo u emisiji ZONA SPORTA.