FOTO Galeb obranio naslov pobjednika Kupa grada Preloga u malom nogometu

Ponedjeljak, 05.02.2018.
FOTO Galeb obranio naslov pobjednika Kupa grada Preloga u malom nogometu
Foto galerija
FOTO Galeb obranio naslov pobjednika Kupa grada Preloga u malom nogometu
Piše: Ž.Š. | Nogometaši Galeba obranili su naslov pobjednika Kupa grada Preloga u malom nogometu. Liga sustavom natjecanja u pet kola, šest klubova s područja grada borilo se za naslov najbolje. Momčad iz Oporovca drugu godinu uzastopce do trofeja je stigla bez poraza, odnosno s maksimalnih pet pobjeda.

- Turnir je bio jako dobar, kvalitetan, dosta dobrih ekipa. Mislim da smo mi prikazali najviše i zasluženo osvojili naslov., prokomentirao je Damir Pigac, trener pobjedničkog sastava.
 
U posljednjem kolu Galeb je stopostotan ostao pobjedom protiv Naprijeda, a prvo mjesto praktički je osigurao još u subotu kada je nadigrao Mladost (5:2). - Nije bila lagana utakmica, ali dobro smo odigrali, ono što nam se ponudilo smo i iskoristili te na kraju zabilježili visoku pobjedu., zaključio je Pigac.
 
Presudili su i ČKS koji je naposljetku posljednji dan dočekao s jednim porazom, a u direktnom srazu za drugo mjesto s Mladosti potom odigrao remijem 1:1 te završio kao treći. Preložanima je remi bio dovoljan za drugu poziciju, no nakon što je Galeb prije godinu dana prekinuo njihovu trogodišnju dominaciju u Kupu, ipak nisu uspjeli u želji da prijelazni pehar vrate u Park mladosti.

- Turnir, na kraju krajeva, bio je OK, solidan, iako nam je poremetio plan priprema što se tiče velikog nogometa, morali smo propustiti treninge, ali je poslužio svrsi. Dobre ekipe, mislim da Galeb zasluženo prvo mjesto, mi drugo, ČSK treće... To su mislim i najkvalitetnije ekipe u okolici grada. Tako da, OK., rekao je Gregor Bunc, trener Preložana.
 
>> Rezultati utakmica 14. Kupa grada Preloga u malom nogometu
 
U ukupnom poretku na četvrtom mjestu završio je Draškovec, pet je Naprijed, a na začelju je Otok.
 
Po završetku natjecanja proglašeni su i najbolji:
Najbolji igrač: Luka Dominić (NK Galeb Oporovec)
Najbolji strijelac: Marko Božek 7 golova (NK ČSK Čehovec)
Najbolji golman: Luka Varga (NK Mladost Komet Prelog)

HUMANITARNA NOTA KUPA 
 
Posljednji dan Kupa u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Preloga tadicionalno je imao humanitarnu notu, a prikupljena sredstva od prodaje ulaznice predana su Dariju Balentu, stradalom prošle godine u prometnoj nesreći. Pehare trima prvoplasiranim ekipama, odnosno najboljim pojedincima, predao je Dario, uz predsjednika Zajednice Dejana Naranđu. Posljednjeg dana odigrane su i dvije revijalne utakmice, a snage su tu odmjerili najmlađi nogometaši Mladosti i Naprijeda. 


Konačan poredak: 
1- Galeb Oporovec (15 bodova)
2- Mladost Komet Prelog (10 bodova)
3- ČSK Čehovec (10 bodova)
4- NK Draškovec (6 bodova)
5- NK Naprijed (3 boda)
6- NK Otok (0 bodova)


NE PROPUSTI! >> Studio M: Poziv udrugama, društvima i sportskim klubovima