FOTO Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Prelogu okupio dvjestotinjak rekreativaca

Četvrtak, 07.06.2018.
Festival nordijskog hodanja i pješačenja
Četvrti Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Prelogu okupio je dvjestotinjak sudionika, članova 18 udruga s područja Međimurja, ali i gostiju iz Varaždina i Osijeka.
 
Na sportsko-rekreacijskom centru Marina uoči starta za zagijavanje je održana fitness zumba vježba, a pozdravne govore uputili su predstavnici organizatora, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Grada Preloga. Rekreativci su mogli birati između četiri rute u dužini od 2 km, 4,5 km, 7 km i 10 km. Za vrijeme hodanja uz stučna vodstva bili su upoznati s prirodnim posebitostima ruta kojima su prolazili, s povješću kapelice sv. Huberta kod Otoka i spomenika Dravski vir, a u Prelogu s postavom Muzeja Croata Insulanus te su uz župnika Antuna Hoblaja imali priliku razgledati Crkvu svetog Jakoba.
 
Sudionike Festivala u slučaju ozljeda pratili su članovi Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, dok su za cestovnu sigurnost brinuli službenici Policijske postaje Prelog. U sklopu programa održana je aktivnost „I mozganjem pomažemo zdravlju“, radionica „Plesom probudimo duh i tijelo“ te sportske igre za djecu. Festival nordijskog hodanja i pješačenja održan je u sklopu Now we move kampanje i MOVE Weeka, najvećeg paneuropskog društvenog događaja tjelesne aktivnosti i sporta.