Dramatična završnica u Prelogu otišla na stranu lidera lige: Zaslužili smo barem bod

Utorak, 22.10.2019.
RK PRELOG / 2019-2020
Utakmica 6. kola 1. HRL Sjever između Preloga Moslavine pred dvjestotinjak gledatelja u sportskoj dvorani u Prelogu završila je pobjedom gostiju rezultatom 32:30 (15:17).
 
Rukometaši Preloga protiv lidera lige, koji je pobjedom učvrstio svoju poziciju, izgubili su prve bodove na domaćem terenu u ovoj sezoni. Neizvjesnu utakmicu na poluvremenu je obilježilo vodstvo gostiju (15:17), u drugom dijelu serija domaćih 6-2 kojom su zaostatak preokrenuli u vodstvo (26:23), a onda i završnica u kojoj su isto ispustili. Moslavina je iskoristila njihove pogreške, ali i poguranac varaždinskog sudačkog para Davor Lončar/Zoran Lončar i osigurala pobjedu.
 
  • Zaslužili smo barem bod, ako ne i više, ali, što možemo, takav je sport. Mi smo mali klub, a Moslavina se bori za Premijer ligu. Sad poslije bitke, možda smo mogli drugačije rotirati igrače, ali u ovakvoj završnici teško je davati prednost mladim igračima. Nadam se da ćemo ostati u dobrom ritmu i da nećemo pokleknuti jer čeka nas težak raspored, rekao je između ostalog nakon utakmice trener Dubravko Hozjak, a iako suđenje nije želio komentirati, kazao je da je bilo jasno da se pogoduje gostujućem sastavu.

Najefikasniji kod Preloga bili su Denis Bogović s 9, Vjeran Toplek sa 6 te Niko Škvorc, Mario Belić i Karlo Zadravec s po  4 pogotka. Pobjednike je predvodio Alen Lukes s 13 golova.
 
* * * * *

Detalje donosimo u Zoni sporta!


1. HRL Sjever, 6. kolo: RK Prelog - RK Moslavina 30:32 (15:17)

RK PRELOG: Vanja Lonačarić, Nino Koprivec; Denis Bogović 9, Alen Novosel, Tom Novak, Niko Škvorc 4, Patrik Bogović, Dario Požgaj, Dominik Mikec, Leon Strahija, Vjeran Toplek 6, Luka Sermek 3, Karlo Zadravec 4, Mario Belić 4, Anid Selimi, Matija Jarža
Trener: Dubravko Hozjak
 
RK MOSLAVINA: Jurica Janeš, Karlo Dragivojević; Karlo Kligl 7, Vladimir Flanjak, Ivan Masnec, Domagoj Pleše 4, Alen Horvat 1, Jakov Bunjevac 1, Alen Lukes 13, Fran Čizmar, Domagoj Šepak 1, Lovro Crnojević 3, Lovro Barta, Alen Šušnja 2, Vedran Kristić
Trener: Goran Bobić