Čakovčanke treće nakon prvog dijela nacionalnog klupskog prvenstva

Srijeda, 12.06.2019.
KOP Čakovec_Jarun, lipanj 2019
Odbojkašice Čakovca zauzele su visoko treće mjesto nakon prvog dijela Prvenstva Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku održanog u subotu i nedjelju na terenima zagrebačkog Jaruna.

U dvokružnom sustavu igranja nastupilo je ukupno osam klubova, a igračice Ivana Vabeca visoki plasman ostvarile su s ukupno osvojenih sedam bodova. Prvog dana odigrana su četiri susreta, a Čakovčanke su na oba terena bile bolje od ekipa iz KOP Retfala iz Osijeka, KOP Jarun i KOP Opatija. Maksimalnih šest bodova za Čakovec osvojili su parovi Ana Stanković/Sara Petak i Iva Bulović/Ema Frančić. U četvrtom susretu priliku su dobile mlađe igračice Iva Hranilović/Klara Škvorc, ali su izgubile protiv lidera prošlogodišnjeg prvenstva, kao i na drugom terenu par Bulović/Frančić.

Drugog dana u prvom ogledu protiv KOP Žal iz Pule bod osvaja par Stanković/Petak. U zadnjem susretu prvog dijela natjecanja Čakovčanke snage odmjeravaju s KOP Žnjan, a naši parovi Stanković/Petak te Emom Frančić/Mirjam Varga unatoč dobroj igri ne uspijevaju do bodova. U konačnici s osvojenih sedam bodova igračice KOP Čakovec zauzimaju odlično treće mjesto.