ZLATNA LOPTA U RUKAMA LUKE MODRIĆA

Ponedjeljak, 03.12.2018.
ZLATNA LOPTA U RUKAMA LUKE MODRIĆA
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacija i dobitnik je Zlatne lopte časopisa France Football! Modić je prvi Hrvat koji je dobio ovu najprestižniju individualnu nadgradu u svijetu nogometa,  prekinuo je desetogodišnju dominacija dvojca Messi - Ronaldo, te na najbolji mogući način okrunio 2018. godinu!
 
Trofej u Parizu kruna je za najbolju godinu Modićeve karijere u kojoj je osvojio sve ostale nagrade: UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša Europe, a proglašen je i najboljim nogometašem svijeta u FIFA-inu izboru. Internetski portal Goal mu je dodijelio nagradu za najboljeg, a isto je zatim učinio i američki časopis Gentlemen's Quarterly (GQ). Prošli tjedan najboljim ga je proglasila i organizacija Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Zlatna Lopta, priznanje za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, posljednja je ovogodišnja velika nagrada u nogometnom svijetu. Nakon što je s Real Madridom osvojio treći put zaredom Ligu prvaka s Hrvatskom je došao do finala Svjetskog prvenstva te ponio titulu najboljeg igrača Mundijala.

France Football Zlatnu loptu dodjeljuje od 1956. godine na temelju glasova novinara tog časopisa te odabranih drugih novinara u zemljama izvan Francuske.