Upute za hrvatske navijače koji putuju u Mađarsku: Stroge kontrole, na stadion od 16 sati

Petak, 22.03.2019.
Upute za hrvatske navijače
Nakon pobjede nad Azerbajdžanom, hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Budimpeštu gdje će u nedjelju u 18 sati protiv domaćina, Mađarske, igrati susret 2. kola kvalifikacija za Euro 2020. Vatrene će na Grupama Areni bodriti 1300 hrvatskih navijača, a Hrvatski nogometni savez objavio je upute za navijače.
 
Vrata stadiona otvaraju se u 16:00 sati, a hrvatski navijači smješteni su u Sektor E (ulaz broj 4). Stadion je rasprodna, a HNS podsjeća da su kupnjom ulaznice prihvaćni propisi Mađarskog nogometnog saveza.

Oni između ostaloga uključuju kontrolu osobnih podataka uz zabranu ulaska na stadion onima kojima se podaci na ulaznici i osobnim dokumentima ne podudaraju, bez naknade za plaćenu cijenu ulaznice. Kao i onemogućavanje ulaska gostujućih navijača na tribine rezervirane za domaće navijače, odnosno hrvatskih navijača s jasno istaknutim obilježjima radi njihove osobne sigurnosti, na temelju Uefinog pravilnika o sigurnosti.
 
Prema uobičajenoj praksi, na stadion nije dopušteno unositi bilo kakve predmete pogodne za nanošenje ozljeda ili štetne za zdravlje, pirotehnička sredstva, velike torbe i ruksake, transparente s bilo kakvim rasističkim, uvredljivim ili političkim porukama koje potiču mržnju, zastave veće od standardnih veličina, hranu, piće, kišobrane i druge predmete, u skladu s propisima. Na ulazu u stadion, hrvatskim navijačima pomoć će pružati i redari HNS-a.
 
„Pozivamo sve navijače da hrvatskim reprezentativcima pomognu fer i korektnim navijanjem. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, poštovanja i tolerancije prema suparniku, službenim osobama i svim gledateljima. Hvala svim navijačima na odanoj podršci Vatrenima i želimo vam sretan put natrag svojim domovima!“ – stoji u priopćenju HNS-a.
 
Upute za navijače možete preuzeto OVDJE.