U Poreču počinju posljednje pripreme za SP: Novogodišnja želja je da ne bude ozljeda

Utorak, 01.01.2019.
Lino Červar
Izabranici Line Červara krenuli su prema Poreču kako bi odradili završnu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo koje će od 10. do 27. siječnja biti održano u Njemačkoj i Danskoj.

Reprezentacija je u sklopu priprema odraditi i prijateljski turnir u Poreču na kojem će snage odmjeriti sa Crnom Gorom (4.1.) i Italijom. (5.1.). Na posljednju fazu priprema strateg nacionalne vrste pozvao je 20 igrača, a konačan popis putnika na Svjetsko prvenstvo trebao bi objaviti prije završetka priprema.
 
  • Imamo dosta posla, a malo vremena. Moramo definirati sustav naše igre i podijeliti pojedinačne zadatke. Moramo psihološki pripremiti igrače, osvježiti ih, pogotovo ove koji su stigli iz Bundeslige. Fokusirat ćemo se na prvog protivnika, reprezentaciju Islanda. Bit će to teška utakmica, na razini Španjolske. Ne podcjenjujemo niti druge protivnike, ali njih ćemo vidjeti tamo na licu mjesta kakvi su. Želja nam je da zdravi  idemo u Njemačku, da neće biti ozljeda. Neka svi budemo zajedno na okupu pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Moramo pozitivno razmišljati. Cilj je plasman u Tokio, ali želimo izboriti najbolju poziciju, poručio je na okupljanju Lino.
 
Za konačan popis u Poreču konkuriraju: Marin Šego, Ivan Stevnović, Filip Ivić, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Manuel Štrlek, David Mandić, Željko Musa, Leon Šušnja, Krešimir Kozina, Marin Šipić, Halil Jaganjac, Ivan Slišković, Alen Blažević, Domgoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Luka Stepančić, Jakov Vranković i Luka Šebetić.