Šušnja ostaje u Zagrebu, Jaganjac na popisu putnika: Nije bilo lako donijeti odluku

Utorak, 08.01.2019.
Lino Červar i Domagoj Duvnjak
Uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, izbornik Lino Červar na konferenciji za medije objavio je konačni popis igrača koji će voditi.

Vratari su Marin Šego i Ivan Stevanović, krila su Zlatko Horvat, Ivan Vida, Manuel Štrlek i David Mandić, kružni napadači su Željko Musa, Krešimir Kozina i Marin Šipić, dok su vanjski igrači, uz Jaganjca, Ivan Slišković, Damir Bičanić, kapetan Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Luka Stepančić, Jakov Vranković i Alen Blažević.

Popis je to od 18 igrača, dok posljednje mjesto putnika drži Leon Šušnja, no on je zbog ozljede ostao Zagrebu. Upravo će i konačan popis od 16 igrača uoči utakmice s Islandom ovisiti o statusu ozljeđenog Šušnje. Ukoliko se stanje pivota PPD Zagreba popravi, naknadno će se pridružiti suigračima u Münchenu.
 
  • Ako se oporavi onda ćemo napraviti zamjenu. Šušnja nam je izuzetno važan u svim našim obrambenim sustavima  rekao je izbornik Červar.
 
Hrvatska utakmice u skupini igra u Munchenu, a natjecanje će otvoriti u petak protiv Islanda.
 
  • Pratimo sve naše suparnike, kao što i oni prate nas. Atmosfera je dobra i nadamo se pozitivnom rezultatu. Razmišljamo o sastavu prije utakmice, imamo još dva treninga u Njemačkoj, neposredno prije prve utakmice ćemo odlučiti tko će igrati. Nije lako donijeti odluku, nismo htjeli nikoga povrijediti i svakome smo objasnili zašto nije ovdje. Svih 28 je dio naše rukometne obitelji.”

 U nastavku natjecanjaj Hrvatska će igrati protiv Makedonije u ponedjeljak (14.1.), dva dana kasnije slijedi Bahrain, a posljednja utakmica u skupini dolazi u četvrtak (17.1.) protiv Španjolske.