Sjednica Skupštine HNS-a bez iznenađenja, Šuker najavio pripremnu utakmicu s Francuskom

Petak, 20.12.2019.
Skupština HNS-a / Foto: HNS
Foto: HNS | Sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza održana u Zagrebu prošla je bez ikakvih iznenađenja, a sve je bilo gotovo u svega sat vremena. Iako se u medijima danima najavljivalo kako bi predsjednik HNS-a mogao biti na 'udaru', Skupština je prošla mirno. 

Uz prisutnost 55 od 61 skupštinara i usvajanje zapisnika, prikazan je film o uspjesima reprezentacije, kao i film o HNS-ovim projektima i aktivnostima u godini na izmaku te su prihvaćeni program rada saveza i financijski plan za 2020. godinu. Financijski plan predstavila je i po skupinama prihoda i rashoda obrazložila Ružica Bajrić, voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove. Naglasila je da su planirani prihodi u 2020. godini 254 milijuna kuna, a rashodi 242 milijuna kuna.

Novinarima je kasnije nogometnu godinu rezimirao predsjednik Davor Šuker, pohvalio rezultate naših reprezentacija, posebno izdvojivši uspjeh A vrste koja se plasirala na Euro 2020. Hrvatskoj vrsti to će biti nastup na 11. velikom natjecanju od proglašenja neovisnosti, a čelnik Saveza kazao je kako je to potvrda da uspjeh nije slučajan. Ipak, rezultate ne prate infrastruktura, kao i pitanje nacionalnog stadiona, koje je nazvao rak-ranama hrvatskog nogometa. 

Nakon Skupštine, Šuker se obratio novinarima otkrivši kako će svjetski doprvaci tijekom EP-a imati kamp u Škotskoj te da će u lipnju igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske na Stade Franceu, a jednu i u Osijeku. 
 
* * * * *
Detalje sa sjednica Skupštine i konferencije za medije donosimo u Zoni sporta!