Sjajna Shiffrin uzela četvrtu titulu na Sljemenu: Uvjeti su mi savršeno odgovarali

Subota, 05.01.2019.
Sjajna Shiffrin uzela četvrtu titulu na Sljemenu: Uvjeti su mi savršeno odgovarali
Foto galerija
Sjajna Shiffrin uzela četvrtu titulu na Sljemenu: Uvjeti su mi savršeno odgovarali
Mikaela Shiffrin osvojila je svoju četvrtu krunu na Sljemenu, nakon što je sjajnom drugom vožnjom zadržala uvjerljivu prednost i vodeću poziciju iz prvog dijela utrke. Ovom je pobjedom sjajna Amerikanka dostigla Austrijanku Marlies Schild koja je također četiri puta slavila na Crvenom spustu.
 
  • Zagreb i Sljeme su mi posebni i ovdje zaista super skijam. Iako sam u nekoliko navrata imala lošije izvedbe, svaki sam put skijala drugačije, bilo pod pritiskom ili posve slobodno. Kada sam samopouzdana, kada mi je podloga odlična i brza poput ove, onda mogu iskoristiti sve prednosti ovako dobre staze te je na kraju i rezultat dobar. Uživala sam na stazi, jer sam mogla biti agresivna. Bila je to odlična utrka i uvjeti su mi savršeno odgovarali. Zahvalila bi se publici duž Crvenog spusta, jer iako dolazim iz Sjedinjenih Američkih Država, osjetila sam njihovu podršku i to me čini sretnom, poručila je na press konferenciji 22-godišnjakinja koja je slavila ispred Slovakinje Petre Vlhove te Švicarke Wendy Holdener.

Amerikanka je na Sljemenu ostvarila sedmu uzastopnu slalomsku pobjedu na utrkama Svjetskog kupa.
 
  • Za taj niz zaslužan je moj cijeli tim koji radi jako dobar posao. Ekipa me neprestano tjera da bude još brža i bolja. Vraćaju mi fokus nakon svake utrke i motiviraju me, a sve kako bi ostala na vrhu. Mnogo je tu ljudi koji mi sve to omogućuju i savršeno funkcioniramo, poručila je Shiffrin, koja trenutno s uvjerljivom prednošću drži vodeće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa.
 
  • Ovog puta je sve u najboljem redu s krunom. Prekrasan je trofej i meni osobno jedan od najdražih. Sve svoje krune sa Snježne kraljice čuvam na posebnom, sigurnom i vidljivom mjestu u kući, rekla je Shiffrin za kraj.

Drugo mjesto na večerašnjoj utrci zauzela je Slovakinja Petra Vlhova.
 
  • U prvoj sam vožnji imala manje greške zbog kojih sam izgubila dosta vremena pa sam zato drugu vožnju htjela odvoziti savršeno. Bila sam borbena od samog početku, a s obzirom na to da je staza bila ledena i dugačka, što mi i ne odgovara najbolje, u zadnjem sam se dijelu morala osobito potruditi. No, kada sam vidjela konačno vrijeme i drugo mjesto, bila sam sretna. Obožavam biti ovdje u Zagrebu i ponovno nas je dočekala prekrasna atmosfera, poručila je 23-godišnjakinja i pritom se osvrnula na sjajnu formu Shiffrin.
 
  • Da bi se savladalo Mikaelu moraju se obje vožnje odraditi na vrhunskom nivou. Nisam bila sretna nakon prve vožnje, jer je zaostatak od jedne sekunde ipak mnogo u ovom sportu. Ona praktički vozi bez greške. Sada je pobijedila, ali pred nama je još mnogo utrka, zaključila je Vlhova.

Iako je nakon prve vožnje držala drugo mjesto, na koncu se Wendy Holdener ipak morala zadovoljiti trećom pozicijom. „Mikaela i Petra su u obje vožnje jako dobro skijale. Staza je bila odlično pripremljena, nije bila preledena i volim upravo ovakve uvjete. No, reći ću što i Petra, kako bi se pobijedila Mikaela onda se mora jako dobro skijati. U strašnoj je formi. Moram se maksimalno fokusirati i uložiti dodatan napor kako bi ostvarila svoje ciljeve i uzela to prvo mjesto“, poručila je 25-godišnja Švicarka.
 
  • Ovo je jedna od najposebnijih utrka u Svjetsko kupu. Kada se sa startne kućice u pozadini vidi cijeli grad, onda je to nešto posve drugačije i jedinstveno. Uvijek je divno doći u Zagreb i na Sljeme, družiti se s navijačima i skijašicama, zaključila je.

Nakon ženske, sutra je na rasporedu muška utrka slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“, s početkom prve vožnje u 12.15 te druge u 15.30 sati.