Rukometaši slavljem u Švicarskoj potvrdili prvo mjesto u skupini

Četvrtak, 13.06.2019.
Hrvatska rukometna reprezentacija
Hrvatski rukometaši u sjajnoj, gotovo domaćinskoj atmosferi Bossard Arene u Zugu pobijedili su Švicarsku 33:28 u 5. kolu kvalifikacija za EURO 2020. godine čime je osigurala prvo mjesto u skupini, ujedno i lakši ždrijeb.
 
Izbornik Lino Červar u Zugu je bio bez nekoliko važnih igrača od Luke Cindrića, Igora Karačića, Marina Šege, pa Domagoja Pavlovića i Marina Marića. Krilne pozicije pripale su Manuelu Štrleku i Josipu Božiću –Pavletiću, crta Željku Musi, a  s vanjskih pozicija prijetili su Marko Mamić, Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić. Na vratima je bio Filip Ivić, dok je u drugom poluvremenu nekoliko švicarskih projektila obranio Matej Ašanin, a u ukupno je upisao devet obrana.
 
Hrvatska je imala čak 72 posto realizacije napada. S devet metara zabila je 12 pogodaka što se nije dogodilo jako dugo stoga mjesta za nezadovoljstvo nije bilo kod izbornika Line Červara.
 
  • Jako sam oduševljen kako smo igrali, igrali smo strašno iako smo došli bez šest igrača. Mislim da smo pružili vrhunsku igru i moderan rukomet. Zahvaljujem i gledateljima koji su nas došli bodriti. Šaljemo poruku zašto idemo u Austriju i koji su nam ciljevi, veliki su nam ciljevi jer imamo tim, imamo dečke skromne i gladne pobjede i mislim da je to ono bitno za uspjeh. Za Belgiju u Poreču trebamo podršku, da dođu svi i da pozdrave dečke i da završimo u miru ovu sezonu, s najavama što će slijediti sljedeće godine., izjavio je strateg nacionalne vrste.

Naši glavni bombarderi bili su Luka Stepančić i Marko Mamić koji su zajedno postigli 13 pogodaka. S 15 pogodaka Andy Schmid bio je daleko najbolji u redovima domaćina.
 
  • Sad sam trenutno fasciniran ovom podrškom, znao sam da ima naših ljudi u inozemstvu, imali smo strašnu podršku u Munchenu, kasnije čak i u Koelnu. Očekivali smo i danas, ali ovo je kao da smo igrali kod kuće. Hvala svima koji su došli. Imali smo dosta izostanaka, par nas je moralo povući više, ali uz ovakvo navijanje, nađeš i dodatnu energiju, komentirao je Stepančić, a o igri dodao: Znali smo i ulogu i pobjedom smo osigurali prvo mjesto. Mislim da je bilo puno dobrih stvari i par situacija koje su mogle bolje. Obrana je bila sjajna, čestitao bih Mateju Ašaninu koji je odigrao strašno, na kraju kad je trebalo privesti utakmicu kraju, imao je par sjajnih obrana. Uglavnom, mislim da izbornik ima puno stvari s kojima mora biti zadovoljan. Pozivam sve koji mogu da nas dođu podržati u Poreč na zatvaranje ovih kvalifikacija.
 
Hrvatska će kvalifikacije zaključiti susretom protiv Belgije u Poreču 16. lipnja.