Rodeš i Vidović najavili spektakl na Sljemenu: Željno iščekujemo nastup pred domaćom publikom

Petak, 28.12.2018.
Matej Vidović
Foto galerija
Istok Rodeš
Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta prvog vikenda u novoj godini okupit će se u Zagrebu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2019.
 
Slalomske utrke za žene i muškarce održat će se u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja, a u Zagrebu i na Sljemenu traju završne pripreme za jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj, potvrđeno je na konferenciji za medije. Dan uoči svake utrke, od 18 sati na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu bit će održano javno izvlačenje startnih brojeva. Petnaest najboljih skijašica i skijaša, uz prisustvo brojnih zaljubljenika u skijanje, otklizat će po svoje brojeve.
 
Osim što se utrke po prvi puta odvijaju vikendom, ove godine publiku će zasigurno na Sljeme privući recentni uspjesi naših slalomaša. Podsjetimo, na slalomskoj utrci za Svjetski kup proteklog vikenda u talijanskoj Madonni di Campiglio Istok Rodeš osvojio je sjajno sedmo mjesto s visokim startnim brojem 66, a pritom je drugu vožnju odvozio s trećim najbržim vremenom. Vrlo uspješan bio je i Matej Vidović koji je ostvario također rezultat karijere osvojivši 18. mjesto.
 
  • Iz godine u godinu svi u reprezentaciji s nestrpljenjem iščekujemo nastup pred domaćim navijačima, na nama najdražoj utrci na Sljemenu. Utrkama se vesele i svi ostali natjecatelji iz drugih reprezentacija koji stižu u Zagreb, jer riječ je o posebnoj stanici u Svjetskom kupu s prekrasnim ugođajem, sjajnim navijačima i boravkom u glavnom gradu koji se nalazi u neposrednoj blizini skijališta, poručio je hrvatski reprezentativac Istok Rodeš.
 
Uvjetima na stazi zadovoljan je Matej Vidović:
  • Mogu reći da staza nikada nije bila u ovako dobrom stanju. Užitak nam je trenirati na njoj i vrlo smo motivirani. Vjerujem kako su i meni i Istoku rezultati iz Madonne di Campiglio dodatan poticaj da i pred domaćom publikom pokažemo što možemo. Stoga, pozivam sve navijače da nam budu vjetar u leđa i da nas što glasnije bodre na Sljemenu.
 
Osim njih dvojice, Hrvatsku će na slalomskim utrkama predstavljati još Filip Zubčić i Elias Kolega. Naše najbolje skijašice Leona Popović i Ida Štimac neće nastupiti na Sljemenu zbog ozljeda, ali zato će sljemenska publika imati prilike na djelu vidjeti talentiranu mladu skijašicu Andreu Komšić. Također, gledatelji kraj staze moći će ponovno pozdraviti najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena i mentora reprezentacije Ivicu Kostelića koji će gledatelje predvožnjama s kamerom uvesti u obje utrke.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu, 5. siječnja. Start prve vožnje bit će u 13, a druge u 16 sati. Muški slalom održava se dan kasnije, u nedjelju, 6. siječnja, s početkom prve vožnje u 12.15, te druge u 15.30 sati.
 
Utrke Snježne kraljice dobile su sredinom tjedna i službeno zeleno svjetlo na FIS-ovoj snježnoj kontroli, a da je Sljeme u potpunosti spremno za utrke potvrdio je i Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora slalomskih utrka na Sljemenu.

 
Sljemenska staza za građanstvo otvorena je još 18. prosinca, što je naranije do sada.
 
  • Diljem Crvenog spusta imamo dovoljne količine snijega i ne očekujemo nikakva iznenađenja te u miru radimo na završnim pripremama za utrke i bogat popratni program, rekao je Pavlek na konferenciji za medije.
 
Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, a utrke prate mediji iz čitavog svijeta. Za utrke se redovito akreditira oko 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera.


Slike iz Zagreba i sa Sljemena obići će i ovog puta sve kontinente
 
Žensku i mušku utrku uživo će prenositi HRT, a prizori iz Zagreba i sa Sljemena obići će i ove godine sve kontinente i pritom će doprijeti do više od 300 milijuna ljudi diljem svijeta. Utrke Snow Queen Trophy pozicionirane su među najpriznatije svjetske skijaške utrke, a Međunarodna skijaška federacija sljemenskim utrkama dodijelila je mjesto u kalendaru najmanje do 2022. godine, do kada je trenutno kalendar i napravljen. (Foto: kl-photo)