POTVRĐENO: Igor Jovičević novi je trener Dinama

Srijeda, 22.04.2020.
Igor Jovičević_screenshot
Igor Jovičević od danas je i službeno trener prve momčadi GNK Dinamo!
 
Nakon što je prošlog tjedna raskinut ugovor s Nenadom Bjelicom, Jovičević, koji je do sad uspješno vodio Dinamove juniore, bio je među glavnim kandidatima za preuzimanje klupe prve momčadi, a vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka danas ga je i službeno potvrdilo. Najveći uspjeh u karijeri stigao mu je svega deset dana nakon velikog gubitka, smrti oca Čede Jovićevića koji je preminuo u 68. godini.

- Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je velikoga traga, moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. On je moj heroj, moj idol, uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha, rekao je Jovičević.
 
Nekadašnji maksimirski „wunderkind“, svojedobno najbolji kadet Europe, karijeru je nastavio u Realu, ali teška ozljeda križnih ligamenata zaustavila mu je igrački uspon i baš je zato dodatno odlučan u namjeri da sve to nadoknadi u trenerskoj ulozi.
 
Od ljeta 2017. godine vodio je drugu maksimirsku momčad kao i juniore u Uefinoj Ligi prvaka mladih, gdje je plave dvaput uzastopno doveo do četvrtfinala. Ovogodišnji četvrtfinalni dvoboj protiv Benfice odgođen je zbog pandemije, a u međuvremenu je Jovićević preselio u udarni sastav.
 
- Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera. U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem, dodao je nakon potpisa ugovora.