Mate Pavić: Veselim se Davis Cupu, ali parovi će biti veliki izazov

Ponedjeljak, 02.03.2020.
Mate Pavić
Foto: Mario Ćužić/HTS | Mate Pavić je prije mjesec dana na turniru u Montpellieru došao do 16. naslova u karijeri na velikim turnirima u paru i tako nastavio s uspjesima. Od 2015. nije prošla nijedna sezona da nije osvojio barem jednu titulu, pa ako se po jutru dan poznaje onda bi i ova godina mogla biti uspješna za mladog Splićanina koji se ovog tjedna sa suigračima iz reprezentacije priprema za predstojeći susret Hrvatska – Indija.

“Ja se nadam da će biti tako! Cilj je ponoviti 2018., spektakularnu sezonu, iako će to naravno biti teško. Novo osvajanje naslova u ranoj fazi je sigurno dobra stvar za mene i moje samopouzdanje. Veselim se sada susretu koji slijedi u Davis Cupu i idućim turnirima", kazao je Pavić.

Indija ima fantastičnu tenisku tradiciju, što se velikim dijelom odnosi i na parove. U subotu je prvi meč dana upravo okršaj parova, a pitanje je što se može očekivati od protivnika?

“Očekujemo nezgodan meč. Imaju širok kadar igrača, nekoliko opcija i pitanje je tko će igrati. Vjerujem da će Rohan Bopanna svakako igrati, no to su sve iskusni i prekaljeni igrači. Najbolje godine su iza njih, pogotovo kad je u pitanju Paes koji ima 46 godina i ovo mu je vjerojatno jedan od posljednjih Davis Cupova, ali i dalje ima ‘force’ u sebi da na dobroj razini odigra jedan meč. Tako da će biti nezgodno.”

Na pripremama u Zagrebu dvojica su tenisača koji su bili “broj 1” na ATP rang listi igrača parova, Matu Pavića i Leandera Paesa.

“Pa da, jedan malo mlađi i jedan malo stariji. To su dobre stvari.”, kaže Mate uz osmijeh.

Leander Paes je živa legenda tenisa u paru, gledajući samo natupe u Davis Cupu ne postoji igrač koji ima više pobjeda u paru od njega, 44, a s Maheshom Bhupathijem drži rekord po broju uzastopnih pobjeda (24) u paru u ovom natjecanju. 

“To je veliko iskustvo koje ima. Ponavljam, on je i dalje opasan igrač, iako nije na nivou na kojem je nekad bio, što dolazi s godinama, ali je nedavno u Dubaiju došao do pobjede protiv Ivana Dodiga iFilipa Polašeka, koji su trenutno jedan od najboljih parova svijeta. Ako bude igrao u subotu siguran sam da će biti opasan”, zaključio je hrvatski teniski reprezentativac Mate Pavić.