IZ UMAGA: Zagreb preko Umaga rutinski do finala Kupa Hrvatske

Petak, 11.05.2018.
PPD ZAGREB - UMAG
Foto: Jozo Čabraja / HRS | Rukometaši Nexea i PPD Zagreba igrat će u finalu Kupa Hrvatske! Ni u drugom polufinalnom susretu u umaškoj dvorani iznenađenja nije bilo. Nakon što je Nexe u polufinalu nadigralo Dubravu s 31:20 (12:8), uvjerljiv je bio i PPD Zagreb.
 
Momčad Zlatka Saračevića u polufinalu je svladala Umag s 39:24. Umažani su do sredine prvog poluvremena hrabro držali priključak, a nakon toga Zagreb je počeo pokazivati svoju nadmoć. Na vratima se razbranio Urh Kastelic, a odvajanje je krenulo prvom serijom 4:0. Na poluvremenu su imali prednost 18:9, a onda su u nastavku istu rutinski povećavali. Strateg Zagrebaša tako je imao priliku odmoriti ključne igrače, a poštedu su dobili i Zlatko Horvat i David Miklavičić.

"Mogao sam dosta rotirati igrače, normalno, drugačije igraš kada vodiš d 10-12 golova razlike. međutim, cilj je otvaren, a najbitnije je da se nitko nije ozlijedio. Imamo dva dana da pripremimo za finale.", rekao je strateg Zagrebaša, a o sljedećem protivniku dodao: "Pravi finale, Nexe je prava ekipa i izuzetno ih cijenim, stvarno su ove godine napravili puno u Europi."
  
Do slavlja su ih vodili Josip Ereš i Igor Vori, svaki s po šest pogodaka, dok su po njih četiri imali Dobrivoje Marković i Damir Bičanić. Kod Umaga su se istaknuli Josip Maršan koji je protivničku mrežu zatresao šest pita, a jedan manje dodao je Tomislav Severac.
 
Umag je prvi puta u završnici nastupio u sezoni 1992./1993., a u polufinalu čekali su ih upravo Lavovi. Isti scenarij ponovio se 2012./2013. Umag je dva puta odmjeravao snage sa Zagrebom, koji je u prošlogodišnjem polufinalu svladao gradskog rivala Dubravu, nakon čega je u finalu upisao pobjedu nad Nexeom. 
 
U nedjeljnom finalu tako će se za trofej boriti prošlogodišnji finalisti, a podsjetimo da je tada Zagreb uzeo trofej nakon šezdesetminutne borbe riješena lutrijom sedmeraca.