Hrvatske rukometašice osvojile Croatia Cup: Dali smo šanse novim igračicama, isplatilo se

Ponedjeljak, 25.03.2019.
Seniorska rukometna reprezentacija
Foto galerija
Seniorska rukometna reprezentacija
Foto: HRS | Hrvatska ženska seniorska reprezentacija osvojila je Croatia Cup održan u Poreču ovog vikenda. Izabranice Nenada Šoštarića u posljednjoj utakmicu pobijedile su Sloveniju 28:27 (17:14) što im je uz 28:25 (16:12) pobjedu Češke protiv Austrije osiguralo prvo mjesto.
 
  • Pripreme su bile dobre, cure su pošteno radile. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu sa Češkom, jednu slabiju s Austrijom, gdje nam ulazak u utakmicu nije bio dobar, i protiv Slovenije gdje nam je bio problem kada smo poveli +5, onda se utakmica okrenula. Međutim, danas sam im rekao prije da je ovo utakmica srca, a ne znanja. Umorni smo, tri dana se igra i cure su pokazale jako puno. Ekipa u prosjeku stara 22 godine, ima još puno rada, no to je proces na kojem moramo raditi., prokomentirao je izbornik Hrvatske vrste. 
 
U susretu posljednjeg kola protiv Slovenije najefikasnija u sastavu Hrvatske bila je Larissa Kalaus s devet golova.
 
  • Teška utakmica i pripremale smo se na to samo šteta što smo ispustile razliku koju smo imale u prvom poluvremenu. Vidio se gubitak koncentracije negdje oko 15. minute drugog poluvremena kad su one stigle razliku, ali pokazale smo da možemo ispraviti greške i do kraja sačuvati prednost. Mislim da su se i više pripremale na našu prvu vratarku Pijević, a da su nam Lucijin (op.a.Bešen) drugačiji način branjenja i odlične obrane sačuvale prednost, rekla je Kalus nakon utakmice.
 
 Hrvatska je natjecanje završila sa četiri boda, koliko je sakupila i druga Češka, treća Austrija osvojila je tri boda, a posljednja Slovenija bod.

Šoštarić podsjeća sa su došli u oslabljenom sastavu …
 
  • Mi smo došli oslabljenom reprezentacijom, nedostaje nam prvi kapetan Ivana Kapitanović, nedostaje nam Blažević, no dali smo šanse nekim novim igračicama i na kraju se isplatilo. Vidjeli ste ovu utakmicu na kraju je odlučila Dora Lacković za koju nitko u Hrvatskoj nije znao dok je ja nisam pozvao u reprezentaciju. Svi su mislili odakle ta cura iz Osijeka koji se bori za ostanak, zaključio je izbornik Šoštarić.